汽車用品店員,你問我答 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
咁你唔care 價錢係 歸零膏易用D既
不過買我講個隻啦
唔熟TKO個邊
秒回
另外有個唔關產品既問題請教吓
我揸緊sux, 都算大隻嗰隻
人又唔夠高,想刷塊大銀幕中間啲位時隻手唔夠長,就算擔埋櫈仔都係
有冇方法指教吓?
有冇邊隻鍍膜專用洗車水推介?
啱啱買咗架二手車,想大清潔一次,但太多唔同產品同種類。

外殼:有雀屎有水漬有細紋
內籠:皮椅

打算用支soft99清咗啲雀屎先,然後去元屯天果啲自助洗車場洗一洗。
諗緊點樣清啲細紋?
最後係咪要打蠟或加返層水鍍膜?(其實邊個好啲)

唔該
諗緊點樣清啲細紋?
唔勁既就拋光勁既就粗蠟

最後係咪要打蠟或加返層水鍍膜?(其實邊個好啲)
yes better to do so
各有各好
勤力就打蠟懶就水鍍膜

皮椅
https://www.hkcarproduct.com/product/chemical-guys-leather-cleaner-colorless-odorless-super-cleaner/
打蠟同水鍍膜效果一樣?

拋光粗蠟同水鍍膜有無推介?
拋光粗蠟
3M lor, 平平地又幾好用又多人用
水鍍膜 睇 budget
想平平地可以 soft 99
https://www.hkcarproduct.com/product/soft-99-smooth-egg-platinum-liquid/
我下星期會試洗車俠個打蠟
佢包埋清潔內籠(輕度)
試完話你知
觀塘大把啦 唔好去埋啲NTI 果D 要搵人手洗車
係咪成條偉業街
NTI個名search個陣都見過 知咩事
成條偉業街
市區好好用,又省油,依枝唔錯,感覺一枝搞掂成車
依枝好定你上面推個枝好,懶洗車,想洗完一次搞完一次,令身hold到一至兩個月
真係唔識我見過個1/2條街好多車房咁
捷信隔離有間可以試下,之前保養完順便去洗車
洗得幾乾淨下
我 post 比你呢支
咁做黎做咩 鍍膜
仲要勤d洗 防石仔 我唔好貼透明膜
:無錢做膜 間中大洗車
起碼可以減低酸雨鈣化物、污糟野如雀屎侵蝕金油層既機會另外如果有硬度嘅鍍膜洗可以減少洗車所產生既太陽紋
造過就知有幾on9
利申:造過三次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞