[HBO新劇] 《Watchmen》劇情討論區

406 回覆
40 Like 7 Dislike
睇到臨尾
唔係好掂...睇唔到個主線
Good joke. Everybody laugh. Roll on snare drum. Curtains.

今集好正
嗰箱嘢
出周邊?
先漫畫 後電影 再劇集
毀滅日時鐘 好好睇
只係唔明點解監視者唔理佢
呢個時候睇 watchmen 真係百感交集
好感慨
睇完第一集完全唔明
你有無睇套戲先
駛唔駛集集最尾都咁爆
即係Dr. Manhattan 會返地球?
So far this television series has lived up to my.expectation. It's funny and entertaining. My cousin said it had fulfilled her expectation as well. Worth watching.
洗唔洗集集都係WTF?!
今集算冇咁wtf。

我覺得果個女應該都係佢老母嘅複製人,發果d夢係佢老母d記憶。Veidt應該都係比佢困住
好想睇佢同fantastic 仆野係點
過咗一半都係唔知做緊咩
有9集呀爸打,未過一半,同埋好多野都開始浮面。導演講過話呢個故事得一季,所有迷團都會係今季解釋。

比起westworld同lost果d,我覺得呢套算有設計有鋪排線索。起碼叫有得估下d劇情都幾有趣
hbo係咪無左中字
係咪都宜家都無

冬天到了,人在異鄉的手足們,
此刻,有感到無助嗎?會飢寒交迫嗎?

請課金,接濟台灣手足!
https://gogetfunding.com/香港民族陣綫-海外支援計劃-2

香港人,齊上齊落、不離不棄。

好鍾意Looking Glass個造型,今集仲要好似Rorscharh咁食豆
Looking glass個面罩真係型到爆,d光反射到永遠都成個Rorschach mask 咁。想知係咪後制cgi整到咁。

同埋今集hooded justice果套野咁撚重口味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞