[HBO新劇] 《Watchmen》劇情討論區

406 回覆
40 Like 7 Dislike
歷史學fbi係銀滑
Doomsday Clock #11 - #12 之間
播完一整季HBO Watchmen

係reddit見到
聽日終於完到喇
真,當年第一次睇電影版個結局係震撼好多
overall算係咁,
其實神作就最好唔續落去,漫畫原著想講嘅已講囇,但因為$$$...
依家唔使十集交代到咁多嘢,伏筆埋得ok,謎又解得七七八八,拍攝手法亦唔錯,已經可以收貨了.
但係...唯獨...Laurie Blake一見到件藍色黑人就親切咁嗌"Jon",完全冇懷疑,真係O咗
佢都係做返黑幅魟啦
Night owl係咪未出過 電影版都算係主角
虎頭蛇尾好失望
無論係法老同dr. M 都寫得好差,兩個都成個on9仔咁
個越南女又死得奇撚怪,趕收工咁
最尾留個伏線又柒,真係唔該千其唔好拍多季
STRAIGHT WHITE MALE
5,6,7,8 拍得算好, 去到第9集埋尾變咗TVB 質素, 堆個結局出黎各有各做
我接受唔到
最鐘意第五同第六集
......都係backstory
咁究竟個銀色潤滑佬係邊位?我係咪睇漏咗
Dale Petey, 同Laurie一齊黎果個fbi。正劇冇講,但hbo網有d supplementary materials有講。
佢個角色最無聊
好瑪麗蘇
真係要講多次

係bar 度 同 dr manhattan 講嘢真係完全無feel
Doomsday Clock #12同劇撞concept
Ozzy:屌
Ozzy: 點解唔俾我死
Rorschach:
不過GJ今次呢招夠絕
以後唔再驚俾人屌啲書有bug
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞