[HBO新劇] 《Watchmen》劇情討論區

406 回覆
40 Like 7 Dislike
睇到第三集,都係一頭煙 唔上黎睇d 巴打講人物完全唔知發生咩事,都係放棄htw
死得太快 第二季咪無dr.M
睇到789集 唔洗睇漫畫都明 當佢westworld 咁睇 我覺得解謎仲快啲添
結局冇乜plot twist,要解釋既都解釋曬,反派死撚曬,第二季講乜?
冇話有第二季一早講左第一季會係self-contained故事,就算有第二季,都會係講第二個故事,可能第二個拍添。
唔信佢死咗
佢第一樣學嘅嘢就係重新組織自己
Nothing ends, Adrian. Nothing ever ends.
呢句其實真係勁meta
即係仲有一集?
屌爛尾,搞咁多野最後大團園結局,惡人受罰好人無事,曼克頓博士變咗笑話.
仲要唔解晒D迷,隻大笨象點黎又無講,馬蹄鐵係咁出場但究竟係為乜又無講.睇到第8集以為會有神結局,點知係肥皂劇結局.
完得幾好
今季完咗啦
Lindelof之前話淨係做一季
但如果HBO見到Watchmen品牌嘅吸引力......
大笨象應該係reference of 真果個歷史人物lady trieu 係騎大笨象。同埋英文有句俚語叫 an elephant never forgets,Nogstalgia都係為左唔好忘記過去。
黑白分明 壞人輸曬 好人勝利
Happy Ending
啲冰打唔爆電話亭打唔爆個箱但打爆咗部飛船
趙個老母女同個歷史學fbi係咪冇人記得
Dm坐係個籠入面戇鳩鳩個樣
子彈咁硬 可以扑穿咗趙女士隻手
但其他人好似當落雨 最多冰雹咁
仲要SHOWOFF佢嘅藍色大J
好難頂, 跪係度
Dr Manhattan唔睇碌藍鳩仲有咩好睇
動物園猩猩
DM一出黎之後就冇咁好睇
明明趙無為一己私慾做過壞事,佢最多只係無道德觀,做D野不為世人一般道德價值接受,佢殺獨眼巨人班人都係受阿爺指使,反而黑嬸同佢阿爺先係壞人.
同埋最犯駁係全世界都知曼克頓博士點變成超人類,想變成超人類駛乜吸曼克頓博士D力量啫,走入去個乜乜量子場機度咪得囉.
絕對嘅能力會令人腐化,難保lady triue拎到能力之後會做d咩。佢為左將世界改變成自己嘅理想世界而不擇手段,同senator keene有咩分別?

同埋獨眼巨人係facist,係tulsa殺左幾多黑人?呀爺佢地地先係壞人?究竟我地係咪睇緊同人套野?呀爺點解要做hooded justice?果個博物館講緊咩?不如你睇多次先講點解要殺佢地啦。

同埋dm實驗意外獲得能力唔代表你重複果個實驗會有相同結果
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞