[HBO新劇] 《Watchmen》劇情討論區

406 回覆
40 Like 7 Dislike
大家都知dm想的話,可以秒曬所有人,好明顯係佢放水比人捉。問題係點解佢要犧牲自己,佢目的係咩,下集應該會講
唔係放水係跟劇本做野
好鍾意今集Angela隔空同will對話
但套野寫到dr. Manhattan太人性化
明明成套watchmen電影就係講緊佢變左神之後愈來愈detached from human, 依家又無喇喇鍾意左個女人
Exact7ly
同埋套movie 拍到佢好神, 而家好似細粒左又樣衰左,特登去就個鏡頭好無謂
同電影版都隔咗幾十年,唔算無啦啦掛
Dr Manhattan 不嬲都好玄,一直都話佢唔可以同human 連接,detached from humanity。
Dr.M 完美演繹只係一個見到(編劇嘅)線嘅傀儡

由doomsday clock到HBO
Doomsday clock 係咪新漫畫?搞到我都想睇睇。
係啊 出咗兩年都未出完嘅十二期新漫畫
HBO播完佢都未完
永續Doomsday Clock
冇睇開美漫,有咩方法搵黎黎?
睇咗Watchmen漫畫未?
睇咗原著先?

Doomsday clock都幾⋯⋯複雜
係Watchmen世界入DC宇宙
Nothing ends, Adrian. Nothing ever ends.
複雜在同DC其他連載撞到飛起
邊度可以睇? 求指教
Will都真係好錫個孫, 成10年都記到Judd Crawford個名 定分分鐘係靠食nostalgia 記
Dr manhattan 既電腦特技真係好差...就算冇特技齋化藍色妝都係好核突
正阿
睇完好想買番隻Dr Manhattan figure
係。真係好差。你叫得佢出場好心做好少少。
開頭發光都叫合格,冇左光之後變左人體彩繪不過電影版billy crudup咁型,冇得比

呢幕我都收貨嘅......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞