[HBO新劇] 《Watchmen》劇情討論區

406 回覆
40 Like 7 Dislike
蒙面人個樣咁似管家既
今集最後Veidt有講:
Heaven's not enough because the heaven doesn't need me !
Europa上面全部男人都係管家,因為所有人都係照inspire過Jon嘅嗰對夫婦做。
蒙面人=阿當
你有冇睇post credit scene, 有講佢就係第一個管家
近依幾集真係好睇到痴線

Dr. Manhattan
time paradox 個下雖然唔係啲咩新野,
但今集個 parallel timeline 覺得好正
神+BBC
今集幾感人
即係ANGALA 一早知佢老公係dr m?
好令人失望
要dr. M 死唔係唔得,但呢個方法太柒,一反佢神嘅形象
而且寫到佢太人性化同睇未來睇得太少太唔合理

另外法老作為最聰明嘅男人又寫到咁蠢,個感覺好虎頭蛇尾眼高手低
好高質第8集
未死啦 傳送姐嘛
罰你重睇
乜料呀, dr Manhattan 咁撚樣就收皮?god 黎咖喎。

同埋岩岩先睇完套movie, dr Manhattan 鍾意靚女,之前Laurie 好正,而家會鍾意Angela? 真係好難接受。
Dr Manhattan只係跟劇本做野
Agger 諗唔到點解會係對Abar 到沉船, again agent Blake
6,7集飛住咁睇已經
劇集watchmen唔係好吸引到我
聚焦唔到套戲想講咩
6 ,7集最精彩,飛住睇你緊係唔明啦
6明明獨立咁睇都好睇
而且鏡頭一流
https://www.youtube.com/watch?v=wJmg0uc3CjY
睇完會易明少少

其實唔多滿意tv寫到Mahattan take a different path然後又話一早注定所以番轉頭
同埋Laurie用番Blake嗰姓其實都少少角色崩壞
就係佢見abar 不惜一切 明知打唔過都一定要救佢既個個瞬間 “moment “ 愛上左佢
同電影一樣?
Dr Manhattan 不嬲都睇靚女,你整個Angela 出黎真係想死。可能因為我上星期先第一次睇番套戲,個落差太大。

同埋之前套戲講到佢可以係太陽上面行,你而家話7th Kavalry 咁就整瓜佢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞