要求職者自己開價根本就係on9文化

280 回覆
1464 Like 8 Dislike
三大都12k 屌你老母醒下啦

唔講我以為 又黎d咩金融危機 股市大跌...

一年後返嚟睇依個 post, 一般 u grad 應該得返 10k

u grad唔知係咪有幾科專科先有15K左右的average人工

median可能更低
香港地D工最叻咩?

1.同工不同酬
2.OT是基本 + 冇補水 (早到遲走)
3.一個人做兩個人野
其實好on9 比唔到我個價就咪柒叫我去見啦
壓價狗真係皇天必擊殺之

咪就係、晒人時間

一年後返嚟睇依個 post, 一般 u grad 應該得返 10k

u grad唔知係咪有幾科專科先有15K左右的average人工

median可能更低

其實已經癡左線
十年前講緊fresh grad係咁既人工
十年後係無變

但食個早餐已經由20蚊升到接近40

物價就識加人工就唔加
租金太高之故

median可能更低

civil今年落返去15~17k
舊年前年min 都18k
正評
就係呢d 制度,我唔會做法定勞工
不過如果份份工都僱主開價嘅話會唔會個個都開到勁低然後成班做爛市嘅人照爭住做

median可能更低

其實已經癡左線
十年前講緊fresh grad係咁既人工
十年後係無變

但食個早餐已經由20蚊升到接近40

諗諗下都唔知讀個DEGREE返黎做乜柒 讀IVE仲實際
FG出黎做就快半年 轉過一次工
第一份西公司真係有比人壓過下1k
初頭諗住岩岩畢業出黎拎經驗冇乜所謂
後尾發覺真係冇野學 日日返去影下相坐下曬時間就quit左
依家搵左第二間 跟著個好上司 見工個時自動波開萬中冇壓過 試用期少一千 過試用一定有返自己開個價 再睇表現再加
依家好多野學 預計三年後一下考到牌
我愛我大佬
想當年銀行BACK OFFICE 開我10.5K
轉過3次工,加埋見過廿次工都有

會話你經驗未到呢個價,心諗屌你咁你又叫我黎見
一係就問你最低個價係幾多,呢條問題好撚侮辱,我話8千蚊你係咪即刻請呀?
重有就係見果陣完全冇提人工 返到去再mail問你要幾多,但我cv果到或jobsdb已經寫撚左

我覺得最好既係你寫左要幾多人工 佢叫得你黎見既就證明佢比得起,見工睇你表現能力,唔會壓你價,唔係就唔好浪費大家時間
做過2份工 黎緊做第3份
都係無壓價
會壓價既通常都好西 唔洗考慮
其實好on9 比唔到我個價就咪柒叫我去見啦
壓價狗真係皇天必擊殺之

咪就係、晒人時間

同意

一係就問你最低個價係幾多,呢條問題好撚侮辱,我話8千蚊你係咪即刻請呀?
重有就係見果陣完全冇提人工 返到去再mail問你要幾多,但我cv果到或jobsdb已經寫撚左

我覺得最好既係你寫左要幾多人工 佢叫得你黎見既就證明佢比得起,見工睇你表現能力,唔會壓你價,唔係就唔好浪費大家時間

同意,有d仆街會話有咩有咩可以教我...有好多野學...
一撚定壓你價...
我係尼返工,唔撚係尼學野!
利申:HD 0EXP 1-5 14K

一撚定壓你價...

ive仔都14k

一撚定壓你價...

ive仔都14k

其實我入左去自然學到架喇 驚你間垃圾冇野做砟

一撚定壓你價...

ive仔都14k

不要看少IVE!
個時我見工,有3個人,得我係IVE,另外2個大學生,
個老闆最後請左我,仲好中意我。
有3個閪HR負皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞