要求職者自己開價根本就係on9文化

280 回覆
1464 Like 8 Dislike
正路連登d 人工post 多數未畢業就40k 一個月加供車供樓😂😂😂

點解agent成日用D假工呃/氹你講自己cv

點解agent成日用D假工呃/氹你講自己cv

佢有第二啲高佣嘅job難請人,所以咪要呃多啲人嘅cv screen 下邊個得囉
係中國or 香港先會錦
見過幾次 次次都開大二千等佢壓 咩過試用先比反你再調整真係on9
有次見美國公司 佢直情講做到比你 唔會壓 但過左試用又唔會加 明碼實價 但最後入唔到

錦你老母
唉 近排都搵緊酒店工, U GRAD, EXP SALARY寫14K
有四間打黎都表明俾唔到, 問我考唔考慮, 我問有咩BENEFITS
有間同我講, 無員工CANTEEN, 每日出$30飯錢俾我, 我真係呆撚左

其實家下11-13K OFFICE工 返六日, 真係搵狗做咩 請IVE仔啦屌

你戇鳩? IVE 分分鐘搵得高過你
唉 近排都搵緊酒店工, U GRAD, EXP SALARY寫14K
有四間打黎都表明俾唔到, 問我考唔考慮, 我問有咩BENEFITS
有間同我講, 無員工CANTEEN, 每日出$30飯錢俾我, 我真係呆撚左

其實家下11-13K OFFICE工 返六日, 真係搵狗做咩 請IVE仔啦屌

真係唔係講笑
我兩個city bba friends做緊
而家可能係FG爭住做 好痴線

所以讀咁辛苦做咩,兩個讀 top up grad 嘅fd , 一個律師樓做,一個做marketing
前者15後者18-19, 係有料嘅理撚你邊到grad 咩
都係唔明今時今日香港一張沙子都已經唔值錢,仍然有人拎 local 個名出黎打飛機,讀緊個陣你地係叻叻豬嘅,出到黎做野咪睇下大家搵幾多
有份西工 佢offer 比我
9k 我問仲有咩福利
佢話MPF 同勞工假

我最後都做左
2日就走左

MPF 當福利
好多FG為左還債 11k都制
正宗頂爛市

又係邊個嘅錯?
正苦工就有呢個好處 價錢一目了然 唔會壓你或者因爲你學歷低唔請 只要見得好就有機
一皮野返六日都見過
香港腦細當人係狗咁
幾個同級同事知哂大家人工,日日一齊傾有咩工opening 呻幾時走到
某大型旅遊鋪(康x)

佢一開始冇講幾錢請文職,咁都幾多人去in下。到大部份人都寫11 12k,我本身ugrad就寫13k。個hr一嘢就話你哋大家寫嘅人工公司都俾唔到,叫我哋改改佢 有條友大返佢轉頭「其實你公司諗住出幾多請呢個位?」,hr條友答9k左右dllm

返pt一日四個鐘,一個月都5k啦屌

你on9姐
人地個職位分分鐘係中六畢業就做得
就算你係博士佢都開返個中六價啦
幾個同級同事知哂大家人工,日日一齊傾有咩工opening 呻幾時走到

我地都會傾埋今期 bouns , 今期人工加幾成, senior 都肯講番佢當初入職係點,頭季加幾成咁。
我公司未算閪嘅,但當你做緊就永遠都不安於現狀架喇
current salary 就一定係壓價用,我從來唔講,除非你覺得你本身唔值呢個價,例如你公司本身個salary好competitive
但expected未必係
講真有時你expected太高,佢畀唔起,就唔好浪費大家時間

我地都會傾埋今期 bouns , 今期人工加幾成, senior 都肯講番佢當初入職係點,頭季加幾成咁。

幾個都係contract狗
無b仔,無headcount 無人走唔會轉到perm

辭職啦做 contract 真心
眼見新請係perm 請你就簽 contract
公平咩,只怪自己企得唔夠硬
開唔到expect個價就咪叫人in啦

辭職啦做 contract 真心
眼見新請係perm 請你就簽 contract
公平咩,只怪自己企得唔夠硬

無請perm,出面亦都無人請我地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞