【日系JJ】日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)

1001 回覆
25 Like 9 Dislike
有無短啲既髮型介紹下,頭髮小

同求平頭仔

參考下
https://beauty.hotpepper.jp/catalog/mens/lenHL10/

全部都要靠面部support

同求平頭仔

上面有
買咗個卷髮夾,完全唔識用

我連直發夾都未識用 a

買左邊隻

買左邊隻

Onedam 19mm

買左邊隻

Onedam 19mm

香港用到咩

買左邊隻

Onedam 19mm

香港用到咩

我有個變壓器喺度

買左邊隻

Onedam 19mm

香港用到咩

我有個變壓器喺度

你男仔? 好簡單架渣,你由底部既頭髮開始夾起,每忽都亂咁卷幾野就得

成個頭夾完抄幾野,就好不規則有哂層次

買左邊隻

Onedam 19mm

香港用到咩

我有個變壓器喺度

你男仔? 好簡單架渣,你由底部既頭髮開始夾起,每忽都亂咁卷幾野就得

https://youtu.be/biid3UYf5kc
我就參考呢個,發覺簡單過用直髮夾
只跟翻個次序,外卷內彎
已經有好自然嘅層次,亦都冇王道束感咁做作
我諗喺香港會易入口好多

買左邊隻

Onedam 19mm

香港用到咩

我有個變壓器喺度

https://youtu.be/biid3UYf5kc
我就參考呢個,發覺簡單過用直髮夾
只跟翻個次序,外卷內彎
已經有好自然嘅層次,亦都冇王道束感咁做作
我諗喺香港會易入口好多

係啊,我用直髮夾黎整卷,超級難夾 夾到手抽筋又唔靚

我屋企人有個舊既卷髮夾,但係超粗for女仔既
想試樓上講過嘅o2 salon
有無人去剪過 睇佢Facebook 好似全部人都搵Alex 想知其他人手勢如何
有無人去剪過 睇佢Facebook 好似全部人都搵Alex 想知其他人手勢如何

剪過,感覺上佢多數要你電髮
佢望過我畀佢睇嘅圖之後

佢望過我畀佢睇嘅圖之後

你係搵Alex 剪? 但我漂完唔電得
有無其他剪日系style 嘅salon 推薦? 最好250樓下 窮撚

佢望過我畀佢睇嘅圖之後

有無其他剪日系style 嘅salon 推薦? 最好250樓下 窮撚

睇過一樓個啲 最平好似都係vio vio 但見後面有巴絲話剪得麻麻
一直搵唔到一間值得keep 住去嘅salon

佢望過我畀佢睇嘅圖之後

我係幫我剪
我book唔到Alex
以前d人話整頭技術其次,最緊要係本身剪得好,我本來都唔多信

但最近剪左個真係ok,fit哂我頭型,剪左一段時間完全無生長到以前咁k型,好易gel個形出黎,同埋唔gel唔夾都出街見得下人

師傅真係好重要
香港買卷髮夾有冇介紹
想買好耐但唔知邊隻好
Ocean 終於正式出新wax
Ocean 終於正式出新wax

一定買
懶睇條片
新wax啱gel咩頭
懶睇條片
新wax啱gel咩頭

見佢用嚟做打底,有機會係攞嚟gel all back
有冇人係東京剪過assort? 係咪真係溝通到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞