【日系JJ】日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)

1001 回覆
25 Like 9 Dislike
男仔剪hairdo定voi voi好
男仔剪hairdo定voi voi好

仲係學生既話可以試下voi voi,唔係學生就hair do啦,冇咁貴

Naoko 可以用英文溝通,佢仲識少少廣東話
真係唔得就搵人翻譯

淨係比圖佢睇得唔得

我上次去電 比佢電完搞到個頭好核突
晒左我幾千蚊

點差法
諗緊試普通電髮定數碼電髮好

電真係唔好係voi voi電喇,前幾日先係voi voi電完,今日已經差唔多直哂。

剪唔差既,電就搵第二間啦,比900幾蚊電完好人冇電過咁真心唔抵

電完跟本就好快直
我普通電 1350$包剪電

我學生$960 覺得唔值得搵voi voi電 搵其他salon電應該仲好。之前搵樓下salon電都keep到2個月,voi voi幾日都keep唔到

竟然 我以前係日本試過電digital perm覺得好正
但香港我唔知邊電得好 有冇推介?
你地夾頭之前,會唔會噴D咩防燙噴霧 有無邊隻平又好
仲諗住下個月去voivoi電髮添 咁多負評嘅

一支紅色營養水、叫咩咩12in1 treatment,好易認

Btw今日係原宿smiloop剪哩個髮

唔錯、相比ocean tokyo啲束感冇咁誇張

去完一定後悔

去完一定後悔

講真,個道理就好似,唔通香港人沖絲襪奶茶, 100%好飲過其他人沖咩

日系髮型唔一定要日本人剪先最好睇既。

電髮,全世界都係用差唔多用具,方法。如果你係要節衣縮食咁去VOIVOI電髮,就唔好啦

一支紅色營養水、叫咩咩12in1 treatment,好易認

巴打肯定變到同相中人一樣咁靚仔啦
有冇巴打去過Voi Voi 染髮

巴打肯定變到同相中人一樣咁靚仔啦

啱嘅髮型真係可以令一個柒頭變普通人
漂完再染番黑 層次出番哂
[img][/img]

係咪較左霧面effect 見到少少金底

你用咩度數染膏?
漂幾次?
漂完再染番黑 層次出番哂
[img][/img]

係咪較左霧面effect 見到少少金底

你用咩度數染膏?
漂幾次?

漂一次
用shiseido n4 6%雙氧奶

你用咩度數染膏?
漂幾次?

漂一次
用shiseido n4 6%雙氧奶
[/quote]
https://youtu.be/JGO62hsw5JE
漂就跟呢個方法,漂左7個字
但我係原全唔掂髮根頭皮
如果玩其他淺色系
最好搵出面既人搞
但要搵間信得過
因為有d仆街會好似游油咁直接搽落你頭皮
好撚無職業道德

洗唔洗識日文

洗唔洗識日文

俾圖佢睇都ok、Iron=ailon Perm=Paama 長nagai 短mijikai哩啲囉。當然識少少好啲、因為啲assistant好鍾意撩你吹水
想剪呢個
而家留得太長,又唔係好睇,望落去又好毒咁...色既話,呢隻紫又好似mk得制....

voivoi剪一次大概要幾錢到?
新手留名,想留長啲去voivoi試剪學生價
想剪呢個頭,有冇啲類似既介紹吓,兩邊會剷少少
同埋想問吓去voivoi有咩要注意?

利申:好想脫毒,已經準備新衫同想換髮型
毒撚剪開速剪,第一次想剪咁貴

追咗好耐post,前兩個月終於去咗銅鑼灣voi voi剪,早一日打上去用英文預約,搵奈緒子剪學生$350
本身嗰朝有野做遲咗,但日本人好著重守時,所以我就勁緊張打上去用goodest english: Sorry I am late, I get lost
點知個電話前一秒仲講緊英文,下一秒就轉咗廣東話問我喺邊,柒到 不過佢慢慢教番我點行係幾貼心嘅
但上到大廈一睇:咦 點解冇開嘅? 後尾先發現自己on9睇錯咗中環店嘅樓層 大家要睇清楚唔好就咁google search
入到去佢首先叫你填member form,之後會問你飲咩,我揀咗橙汁,仲附送餅乾同朱古力
跟住洗頭,個師傅靚仔到唔敢直視 俾佢溫柔嘅指尖撫摸頭皮真係三生有幸
之後就到奈緒子幫我剪,但其實我又唔覺得同出面salon有咩大分別。吹頭嗰陣佢搵埋洗頭㗎仔一人一邊風筒咁幫我內捲,但可能唔同人捲,最後兩邊唔平衡
不過奈緒子係幾溫柔靚女,佢想同你講野都會搵translate黎轉達。但前幾日我再去另一間本地髮型屋,俾個師傅話我頭髮兩邊剪得唔同長度 所以都係試一次就算,好似後期加工塑形更加重要
追咗好耐post,前兩個月終於去咗銅鑼灣voi voi剪,早一日打上去用英文預約,搵奈緒子剪學生$350
本身嗰朝有野做遲咗,但日本人好著重守時,所以我就勁緊張打上去用goodest english: Sorry I am late, I get lost
點知個電話前一秒仲講緊英文,下一秒就轉咗廣東話問我喺邊,柒到 不過佢慢慢教番我點行係幾貼心嘅
但上到大廈一睇:咦 點解冇開嘅? 後尾先發現自己on9睇錯咗中環店嘅樓層 大家要睇清楚唔好就咁google search
入到去佢首先叫你填member form,之後會問你飲咩,我揀咗橙汁,仲附送餅乾同朱古力
跟住洗頭,個師傅靚仔到唔敢直視 俾佢溫柔嘅指尖撫摸頭皮真係三生有幸
之後就到奈緒子幫我剪,但其實我又唔覺得同出面salon有咩大分別。吹頭嗰陣佢搵埋洗頭㗎仔一人一邊風筒咁幫我內捲,但可能唔同人捲,最後兩邊唔平衡
不過奈緒子係幾溫柔靚女,佢想同你講野都會搵translate黎轉達。但前幾日我再去另一間本地髮型屋,俾個師傅話我頭髮兩邊剪得唔同長度 所以都係試一次就算,好似後期加工塑形更加重要

睇完唔知點好,本身都諗住去voivoi剪
但剪本地既,係咁俾張相佢又怕佢剪唔到
Voi voi 幫我剪得幾好但小弟唔識gel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞