【日系JJ】日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)

1001 回覆
25 Like 9 Dislike
見我一個睇開既coser係呢間染同剪,好似都唔錯,有無人聽過?雖然呢間好似唔係for日系
http://www.o2hair.com/

個鋪名下底線寫日文,但唔剪日系?

睇過下價錢,認真唔算貴啵

我都係見唔算貴,所以想試下 但搵個最勁既剪要280,普通既180......
見我一個睇開既coser係呢間染同剪,好似都唔錯,有無人聽過?雖然呢間好似唔係for日系
http://www.o2hair.com/

個鋪名下底線寫日文,但唔剪日系?

睇過下價錢,認真唔算貴啵

我都係見唔算貴,所以想試下 但搵個最勁既剪要280,普通既180......

我覺得ok 值得一試
Lbh 有無人真係試過? 覺得點

淨係cut
睇咗好耐hotpepper都唔知大阪男仔剪邊間好
係咪カット料金4000以上其本上一定OK
想電未諗好想唔想染
睇咗好耐hotpepper都唔知大阪男仔剪邊間好
係咪カット料金4000以上其本上一定OK
想電未諗好想唔想染

上到咁嘅價錢都ok㗎啦,不過留意下間嘢專唔專剪男仔

淨係cut

靠你試下啦
我都想遲啲去lbh齋剪
voi voi 學生350係揾邊個剪都得?遲D想試下

淨係cut

靠你試下啦
我都想遲啲去lbh齋剪

senior定art director好?

淨係cut

靠你試下啦
我都想遲啲去lbh齋剪

我諗住試下senior試下先
覺得環境ok剪得唔錯就會試下art director
佢個ad好似日本人黎都係

淨係cut

靠你試下啦
我都想遲啲去lbh齋剪

我諗住試下senior試下先
覺得環境ok剪得唔錯就會試下art director
佢個ad好似日本人黎都係

係,冇錯
佢個ad係日本人嚟,但應該係art director
好很貴
遲下八月尾去東京
有冇攻略
遲下八月尾去東京
有冇攻略

Ocean
日本髮型師同香港髮型師真係兩個次元
就算用的技術,科技,產品都係相同
但日本髮型師自細培養果種藝術審美觸覺係冇得比

俾香港人剪 話要剪斜 好多時剪到一邊超短

呢樣同意
同埋我哋同日本人嘅蔭嘅定義都唔同

所以次次都叫佢剪少少斜算
想問下日本俾唔俾補電
俾咗16000yen剪電染
但係兩日已經好直, 色我都嫌唔夠但係廢事俾人覺得我掠水
聽朝去問,但係想問下有冇人有經驗
唔識用 唔識日文 有冇得揀英文髮型師
https://beauty.hotpepper.jp/catalog/mens/
https://beauty.hotpepper.jp/catalog/mens/

你想點做?

註冊唔識就上網搵點搞
booking你有兩個做法
跟相搵salon(相有得set限地區)
先搵salon,去到揀款/俾圖
睇好就予約
如果跟髮型就已經揀好套餐
唔係嘅話第一件事就係揀coupon,揀個張coupon下面個制係追加menu
姐係例如好似我咁冇剪電染,就coupon+染,通常大間/出名嘅去到應該會幫你轉menu轉返平啲,至少我個間係咁
你book個陣搵間貴啲/有自己網站呀,有來頭呀個啲實冇死
例如男去東京,前面頁數有講,oceans tokyo, lippis,仲有間唔記得,出名+比較貴,但係實冇死

第二步冇記錯係指名? 姐係揀髮型師,可以揀可以唔揀,要自己研究

第三步應該係問你野,自己google translate完答問題,佢有part會問你留言想同髮型師講咩有咩要求,你咪用英文同佢講你係香港人唔識日文
佢應該會搵個講中/英文嘅人幫手,唔保證條友專做翻譯,佢可以都係髮型師轉頭唔得閒,準備定google translate雞同鴨講
不過剪頭髮,日本要考牌,我地俾完圖都常又冇咩搞,俾啲耐性就溝通到
我蝗語唔掂英文掂,有時講講下普通話唔識講要打字俾佢睇
呀其中一步係揀日子不過應該識
仲有google translate用英文好似通順啲
Voi voi 你地係walk in / book左先?
想電頭毛 同埋想問呢數碼電髮同電髮有咩分別?
Voi voi 你地係walk in / book左先?
想電頭毛 同埋想問呢數碼電髮同電髮有咩分別?

book
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞