【日系JJ】日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)

1001 回覆
25 Like 9 Dislike
想問下咁多位巴打有冇直髮夾or熱棒介紹,最好係溫度控制比較好,同埋唔洗太多function,最basic就可以

ps,想夾呢隻頭,唔知佢用咩size嘅夾呢https://youtu.be/qoyOrnZd9hk

sor貼錯link,呢個先岩https://youtu.be/WG13vTVOiDY

同問高登個髮型post冇哂人

去亞馬遜買,跟住去鴨寮街買變壓器

平平地買隻salonia 玩下啦
全球電壓都通
我自己都有onedam, 但唔建議人買。
因為onedam 本身暇疵品好多,比如夾既時候2塊野唔係貼實一齊,你唔係鋪頭睇清楚睇彩數會唔會中招 之前又爆過安全問題要回收
第二變壓器問題,我當時買左個東京興電600w 240v降100v, 價錢係onedam 2倍,買600w 係預熱電器持續用30分鐘要預大3倍。鴨記買個d 係240v降110v, 你唔知佢係咪exactly降到110v,就算係,長用都對隻夾唔好。
雖然salonia 都有可能夾唔實,但平平地唔會太心痛,而且唔洗理電壓問題,樂天/Amazon/香港都得

salonia銀城地庫有冇得賣?.?

唔清楚,香港你試下google salonia直髮夾
個間網店旺角好似有鋪
大家去hairdo會搵邊個剪
大家用開咩泥?
大家用開咩泥?

以前用灰積木,宜家用quicksand mix claymation/gravity paste
大家用開咩泥?

以前用灰積木,宜家用quicksand mix claymation/gravity paste

Deuxer 3 5 6
大家用開咩泥?

prejume 7, arimino peace freeze keep
大家用開咩泥?

Deuxer 3 旺角買?
大家用開咩泥?

銀城

利申 非打手
大家用開咩泥?

銀城

利申 非打手

我仲以為係潮特斜對,因為我咁岩想搵3號
想問下咁多位巴打有冇直髮夾or熱棒介紹,最好係溫度控制比較好,同埋唔洗太多function,最basic就可以

ps,想夾呢隻頭,唔知佢用咩size嘅夾呢https://youtu.be/qoyOrnZd9hk

sor貼錯link,呢個先岩https://youtu.be/WG13vTVOiDY

同問高登個髮型post冇哂人

去亞馬遜買,跟住去鴨寮街買變壓器

咪戇鳩啦。
向日本無印個無線直夾都幾夠熱同冇線會比較靈活同易操作,最正個差電火牛係 110-220v,香港都用到,價錢 4900 yen。

向日本無印個無線直夾都幾夠熱同冇線會比較靈活同易操作,最正個差電火牛係 110-220v,香港都用到,價錢 4900 yen。

香港有冇?
想問有無人知香港邊度有得賣the product hair wax?

見日本好多雜誌&髮型師強推
想問有無人知香港邊度有得賣the product hair wax?

呢隻我女友用緊,超唔錯。

香港有無得賣

無嘅就唯有上網買

香港有無得賣

無嘅就唯有上網買

無 之前都搵過

香港有無得賣

無嘅就唯有上網買

無 之前都搵過

屬於天然類

如果係,我都好想買

香港有無得賣

無嘅就唯有上網買

無 之前都搵過

屬於天然類

如果係,我都好想買

年頭向東京買過呢隻都好好用,除左頭髮仲可以搽皮膚同當 lip blam,搵過幾間都 sold out,呢間仲有貨但寫明入手困難。

香港有冇?

香港無印冇入。
講開organic wax
有隻叫ropi 幾好 係日本剪髮個陣髮型師用過
不過之前斷哂貨
請問大阪剪髮去邊間好?
齋剪唔電
(淨係識一兩句日文)
半年前剪完allback 剃晒後面好後悔
宜家生返啲出黎, 想剪個中長嘅有咩推介
係咪多數要電, hairdo, voivoi 呢啲搞一搞要幾錢
岩岩去左voi voi搵naoko幫我剪加電髮,naoko都幾細心,但覺得電得唔夠攣,剪係ok的,整左$960
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞