【日系JJ】日系髮型集中討論區(包括香港日系髮型屋資訊)

1001 回覆
25 Like 9 Dislike
電同染係咪唔好一齊做好啲

分開做啦 如果你染完電 電髮藥水會搞到啲色唔同左
如果你係要漂既話直頭唔洗諗電
電出黎個形都唔會好睇

唔諗電啦
漂染剪原宿有冇推薦

都係ocean, akros嗰幾間掛
btw巴打你個名

Bk左ORDERR, 係hot pepper到搵,唔知好唔好

留名睇圖
想剪個唔洗gel嘅髮型
要有前蔭
有咩選擇

好多嘅

但係唔set嘅頭通常都唔好睇得去邊
想問下有冇d保養的野推薦,依家頭髮好似草咁
想問下有冇d保養的野推薦,依家頭髮好似草咁

最近喺萬寧買咗枝hask髮尾油
28蚊 我長頭髮晚晚用 用到差唔多2個禮拜
算係我用咗咁多年黎比較好用又唔太貴既一枝
keratin oil同argan oil 兩款都ok
想剪個唔洗gel嘅髮型
要有前蔭
有咩選擇

好多嘅

但係唔set嘅頭通常都唔好睇得去邊

唔set都好睇過set 咁仲邊有人set頭
Dum低班fd子自己剪幾個鐘

漂埋四個鐘得唔得

應該夠

夠啦,日本仔好似剪頭髮好快

上次剪+染好似搞左差唔多3個鐘

漂埋?

幾多次 咩色

淨染 啡色
見佢地check左好多次又補搽左幾次
https://www.amazon.co.jp/gp/product/B01BV2YF1A/ref=s9u_simh_gw_i1?ie=UTF8&pd_rd_i=B01BV2YF1A&pd_rd_r=6YSMMED9FC0FY6QX4B00&pd_rd_w=fKiEr&pd_rd_wg=lMNtR&pf_rd_m=AN1VRQENFRJN5&pf_rd_s=&pf_rd_r=669V5ZRA3EY8FG5CQXC7&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=d4802771-73ad-49b1-a154-90aaec384d3e&pf_rd_i=desktop
有冇人用過依款直髮夾?

好平 仲要啱香港用
btw寄去香港咩?

寄呀
Amazon jp自己賣嗰d都會寄香港

我都諗下買返個先

我都仲睇緊
諗緊平平地買黎玩下
https://www.amazon.co.jp/gp/product/B01BV2YF1A/ref=s9u_simh_gw_i1?ie=UTF8&pd_rd_i=B01BV2YF1A&pd_rd_r=6YSMMED9FC0FY6QX4B00&pd_rd_w=fKiEr&pd_rd_wg=lMNtR&pf_rd_m=AN1VRQENFRJN5&pf_rd_s=&pf_rd_r=669V5ZRA3EY8FG5CQXC7&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=d4802771-73ad-49b1-a154-90aaec384d3e&pf_rd_i=desktop
有冇人用過依款直髮夾?

好平 仲要啱香港用
btw寄去香港咩?

寄呀

我都諗下買返個先

我都仲睇緊
諗緊平平地買黎玩下

不過佢好似要個幾禮拜先有貨
有冇人用過依款直髮夾?

好平 仲要啱香港用
btw寄去香港咩?

寄呀

我都諗下買返個先

我都仲睇緊
諗緊平平地買黎玩下

但我之前買樣野佢話一個月後先到
最尾突然話有貨
過兩日就到
book左星期二去voivoi

留名睇圖
有冇人用過依款直髮夾?

好平 仲要啱香港用
btw寄去香港咩?

寄呀

我都諗下買返個先

我都仲睇緊
諗緊平平地買黎玩下

最尾突然話有貨
過兩日就到

咁咪好囉

留名睇圖

期待
之前係咪有巴打話去lbh剪
有冇包膠

有用直髮夾,睇嚟真係剪得過喎

想睇圖
有冇人用過依款直髮夾?

好平 仲要啱香港用
btw寄去香港咩?

寄呀

我都諗下買返個先

我都仲睇緊
諗緊平平地買黎玩下

最尾突然話有貨
過兩日就到

咁咪好囉

呢個普通直髮夾黎,日本野無特別架,我都專登買左個日本咩金賞既,返到黎都係用返舊野Pansonic既
買過4-5隻gel,每次都覺得唔多岩自己,因為成日老板話好易洗,但最後根本沖完涼仲覺得係度 要洗多日先覺無哂,但第2日唔通唔用咩

今次搵到隻唔錯既 質地淋淋地,唔係一般用開既硬gel,我驚會好油,但都可以接受,效果同以前差唔多......

想睇圖

想睇圖

整得好接近原圖喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞