[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (28)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Horween 個鞣製做得最好,他們應該做多好多工序使佢油潤同柔軟。Horween 有隻皮叫north of cordovan, 或者叫horsestrips,係切了兩塊cordovan 出來剩的,但它們是連在一起鞣製的,如果買原版是硬掘掘的,但它也有一隻版本是CXL的,就會柔軟好多。所以造工好重要。
明白了,多謝蛋爺講解
我自己有對Berwick 既shell 係無咁好 好薄同手感無咁滑 alden 啲shell 係厚啲實淨啲 但係唔知點解大家都係horween 但alden 係特別令身
Jacket 全面進場!
有傳聞Alden 問Horween拎既皮係最靚既, 靚過晒其他公司
他是最大客戶,有乜咁出奇?
type1 同 type 2 denim jacket個cutting係咪一樣?

定係type2會slim身少少?
好想要cigar#kill但好貴
同一個衫長黎講,Type 2會再闊d
但係復刻就未必係咁
但係咪type 1 個手臂會闊d ?
呢個無留意
返去望下先
巴打們有冇denim shirt介紹下
幾年前上IG開始見到OPR個袋已經好中意
咁前幾日咁岩見到網上有貨就即決左一個
係出發去維園前EMS送上門
一開真係DLLM
個袋形個外觀如預期係一樣幾好, 內面就少量線頭未處理好
但都接受到
最撚大問題係揹帶, 痴鳩線, 俾條垃圾我
原來個QUALITY 只係咁既咋?
我都有一件vintage 嘅Sears ... 好少著。 我覺得hunting vest 幾難carry
有無相呀!

UP 好耐呀 連登係咪俾人攻擊緊
二手好多嘅。

平平地其實Muji 都ok

新嘅我最近覺得嚟件FOB Factory 幾好。

我都鍾意嚟個。

其實都唔係好差je
有可能架,差唔多開波啦
個袋我好滿意呀, 係真係爭條揹帶
無預期OPR 交呢D水準MA

呢個真係靚仔 , 一見到就狗衝左
大家一陣港島見呀
去唔到港島就去TAKE 5集合啦
我有件外套 唔知咩年代 應該唔會好舊 睇落順眼就買左
又係有呢啲子彈袋仔
易襯好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞