[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (28)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
CXL隻natural係好奇怪的,隻色是無定的,一返來又好淺色到好深色都有。

呢塊一回來就已是咁深色,不過造完又無咁深
嘩!前後差禁遠
好靚靚呀!
其實呢D term有D我都唔知o翕乜
stitchdown係咪即係普通flat welt? 如果係,咁storm緊係防水D。
旦爺自己入皮整鞋 。 唔同層次
有乜技術?識就笑死,唔識就嚇死

咁睇黎色差係皮廠問題而唔係牌子問題喎
姐係其他牌子嘅natural都有機會係好深色
我見stitchdown係雙線
換底手工唔好會痴得好埋或者距離不一?
唔係我整的,我整到咁靚我去開鋪啦!不過都係香港師傅整的。
買鞋果陣有無得要求佢寄對淺色d嘅黎?
其實係CXL本身,或是這類皮的特色來的,叫做pull up.
我原先以為係咁淺色的

係咪咁就係stitchdown?
有無相睇?
換底跟舊窿,應該無改變。
White’s同Oak Street果兩對好淺色
我覺得淺色靚

但怕買到返黎變左深色
A邊度有welt? 縫了落midsole,A應該會比普通GYW防水D,但風險係有機會在upper條隙滲入去。
B咪仲衰過普通GYW,超級多舊魚。
其實油多就深色,油少就淺色,塊皮扯得行D又會淺色D。
美式有filson
https://www.filson.com/workwear/jackets-vests.html

法工 啲人會買vintage多啲
不過個牌子未執,依家仲有出
https://www.urbanexcess.com/collections/le-laboureur
美式平平哋可以玩taylor stitch, carhatt
收到
抵玩好啊,小弟都貴唔起,只可以平平地玩
要平仲有LC King
感謝!!如果日本既,有冇相對平既工裝brand?
Sugarcane算唔算工裝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞