[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (28)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
多謝先 連登都好多高手
part time
https://www.instagram.com/maktub_leather/

小弟ig shop
早排有啲事停左一排up 相
但都有keep 住幫啲朋友整下野
有興趣, 咩size?
原來我打漏咗size

size 40
來我打漏咗size

size 40
今日涼涼地,桃type 1+50s Big Mac overalls+濕鳩tee+casquette

唔po相了
桃仔type 1 麻麻地
咁做一個大約幾錢
儲梗錢買原版
著緊tcb type 1 面料幾好J
我件SD 大戰琴日都到咗
呢個會貴少少
因為全個用左 英國馬韁
技巧上做到得好足

雙面手帶
包邊
重磅杋布內裡
一個電腦格
鎖匙位
拉鍊袋 一暗格

覺得totebag有拉鍊有暗格係基本
但睇親個啲都一格過
放左野落去就好似係個海到搵野咁
全個英國bridle 正呀,一定好重手

我又分享下,最緊gf 送咗嚟個俾我

出面街買 有牌子既 有內裡 間格係基本

但呢款係handmade
雖然 呢個袋 內裡 帆布同帆布係機縫
但帆布連接皮既位係用人手縫
所以內裡同間格係大大增加左個複雜度同時間

同呢個袋個間隔係跟返客人既要求
係比較重手阿 但個客唔介意
因為佢想求耐用
巴打呢個幾軟身
想問巴打會唔會整其他皮製品,例如鋼筆筆袋?
類似呢種款
單一支鋼筆都可以
如果巴打你呢幅圖呢個
就愛莫能助
無認錯既 呢既應該係出自日本一個大師
極高技術
小弟還未去到佢個level
係日本師傅既作品~
之前ig 碌到,覺得好靚就即刻收藏左
門外漢唔係好了解入面既手工技術,失禮晒!
我諗香港少部份人都做到
但應該都收好貴 因為係極複雜同好考技巧

日本人果種職人態度係好認真
佢地花好多時間去研究 先做到呢個效果

唔緊要既 外行人係好難去睇一個手造銀包個技術含量
各位巴打,追左咁耐終睇曬咁多Post
由純粹鐘意㗎仔野搞到對Worker style都好有興趣
有幾個問題想請教大家

我之前懵盛盛買左一條Kuro既牛仔褲,大家對佢有冇咩評價?同埋新手係咪都係玩桃或者豬? 我睇左咁耐想從呢兩個牌子二揀一,但仲係十五十六

另外想問埋大家點睇F.o.b factory呢個牌子?
我睇T5見到另件外套好好睇,但千五蚊好貴,值唔值得入手??

最後仲想問下大家orgueil eral55係咪好值得入手?

F.O.B Jacket張圖
我覺得牛仔褲唔一定要呢d brand
orgueil仲正啦

btw你呢件我會買vintage
價錢又唔貴 又原汁原味
比千幾蚊好唔抵
就好似jungle jacket p44個d咁
買複刻好唔值
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞