[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (28)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Brick lane 我淨係行過son of stag
BOOKMARKED 有時間去睇下先
呢間我無去,唔夠時間

我覺得如果想喺嗰邊尋寶睇嘢,建議唔好太晏去。啲舖頭好多6點就收舖
本身有件桃Herringbone 想入多件刺子
好靚

巴打件ma1 乜brand
向邊度買
係呀vintage alpha industries ....ebay 入
Thx 巴打
大家買古著有冇俾屋企人問「俾咁多錢買爛衫,仲要有跡」
成日都咁樣俾家母話

我今日買咗條估計係30s嘅 french work pants,又俾佢話
其實原版反而唔多流4
除左levis有d危機
其他做足功課睇detail 位基本都唔會捉蟲
話咗幾次無話lu
其實係
俾佢話到慣曬,自己中意就算
其實呢d古董野除左白鯨仲可以邊到買到同埋多款 之前係英國London d二手鋪都好多古董仲好平 感覺香港貴好多
古董歐式服裝嘅話香港嚟計應該白鯨同Luddite最多

澳門我知有間叫Colbleu,未去過

識睇嘅話我想上eBay買,eBay一定最齊
美國野就上eBay 啦,不過可能要花好多時間去搵
我上親ebay睇衫一定揀有measurement嗰啲

有實體梗係好好多
我買過件太大嘅workshirt最後當睡衣著
想入條桃嘅0105SP
但上網買改INSEAM又唔知改幾多好
有無人知12月東京稻妻時間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞