[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (28)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
歡迎人坑

牛仔褲如果係講日牛,其實各brand 都無話邊個好邊個唔好。 豬就好平均基本上係無得伏,桃就軟d舒服。 samurai 就重磅但貴,我就覺得warehouse 係好好,可以諗諗。
Orgueil 好但會斯文少少,eral55 唔sure 仲有無,係orgueil 其中一個必入item, 越著越靚。

FOB 我都有幾條chinos 返工著,好舒服。但jacket 我會揸其他如vintage, buzz 等等。
日牛睇你中意咩 你要好勁毛燥感 pure blue 同武士都好正 但都幾硬下
豬仔就好平均 幾易有紋下
桃就好軟身好順滑 但無咩毛燥感 同好難操下 可能我啲限版 唔同布難操啲瓜
orgueil 我自己幾中意佢啲shirt 同褸 eral 55 我就未買過啦
Freewheelers 就好撚貴得佢隻Wabash 我有買因為最特别 茶色好正

嚟d 天氣真好,已經著咗幾日褸lu
其實我都有挣扎過
因為怕自己唔識揀舊野會買錯
我係咪喺白鯨個啲搵都實搵到
我覺得Orgueil eral55 兩隻色都好靚,牛仔褲個隻都好好睇!希望有,咁我就可以盡快去Benny到試

咁等我再做下功課先!我都未係好識搵款同埋咁多個牌子,之前入過幾次T5睇,但唔係好敢試佢啲嬲同Jacket,驚最後冇買打搞到佢地,最後就變左真係冇買

追曬Post先發覺自己去Workware買衫曬哂啲錢,個世界原來咁大
我係半個社會人,半個學生哥
唯有由冇咁貴開始玩起

我之前買左件Kuro牛,但發現原來大家都冇提過,而家好後悔
反而衛衣我怕熱無得除
hahaha 係好大架,大家都係玩下學下。 多d 嚟啦
Kuro 好野嚟,不過冷門少人講jei
多人講唔代表正,多人講只代表公廁
我早幾個月買左,到而家都未開始著,因為夏天實在太熱,同埋加上星期六日基本上都要發夢;睇下遲下放假操下睇下有咩效果先
巴打加油💪🏻

如果係咁,就更應該入二手or vintage ... 二手一定平好多同condition 都好好。

vintage 除非追某d 野,如果唔係都唔貴。

香港可以行下白鯨,day child, Luddite, 如果去日本就有排行。

樂天,ebay 都係好嘅入手地方,基本上vintage 野一千幾百好少流四(除咗levi’s) .... 賣家係歐美日通常都安全。 支那不了,俄仔不了,東南亞要好小心。

玩得開心d
用totebag我會再放個間隔袋入去

hahahaha same here.... 我都會袋中袋,易揾野好多

我都整左一個細拉鍊袋俾女友 裝化妝品
放係一澤帆布袋入面
未必 但呢件好易搵 周圍睇下研究下 實有 唔貴
到時可能又發現其他靚野
感謝巴打 睇orgueli發現佢啲shirt好正
好正,但有d slim .... 肥仔著唔到
佢個cut 好slim 同袖長
想問下有冇啲2 years wash左右嫁日牛介紹
咁要試下先得
我以前係瘦底排骨仔
但而家因為歲月蹉跎加上坐太多Office
18X cm 7X kg 條腰粗左好多
Fit 身就好 太緊會好唔自在
LVC 美製定日製好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞