[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (28)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
我覺得sweatshirt 玩details 多過玩brand
想學野,有咩detail 玩?
其實連袋都係
有個vintage bag成日一濕就返出霉
要襟要搵馬皮
皮就唔易爛既,通常都係爆線或者爛lining
想問皮褸,你哋買咗返嚟會直接著? or 都會打理下先?
特別係我住將軍澳 成屋兩部抽濕機加大量大笨象先叫好少少
衫褸一轉季一定走咁堆去洗衣舖存
清潔呢?
我自己屋企尋寶計
啲皮件一keep得唔好就會脆然後碎
咁當然又唔係keep得特別好
但皮係真係要花時間保養
有玩皮鞋嘅多數都有自己花時間keep下
雖然我冇
因為馬既運動量
我唔知日本點,但美國d vintage 皮褸搵返黎通常都係爆線爛lining,除非炒車嗰d先會爛皮
怕水怕潮怕曝曬係真既,除咗呢幾樣唔會無啦啦爛囉
其實你普通布長期唔打理佢都可能有蟲咬啦
真係好睇自己屋企 一諗起啲屋有蟲有霉你根本唔會想買野返去
紅巴咁靚仔都唔得
見好多日本仔都玩vintage champion
Tee同sweater都係
香港地冬天好難著皮褸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞