[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
原本18號將軍澳有個展銷會
係咪無左聲氣呀?
Aeroccino3 拉唔拉到花
明天巴西個隻有大貨了
係咪香港有貨?
Yes 明天。
我已經試過,不太濃
問咗
佢哋話會delay到12月
忍唔住都係買咗部減價行貨Touch black and titanium
$2000都唔使
有冇伏?
巴西冇得試,只好買一條...
其實LATTISSIMA PLUS洗奶壺都有D煩架,又要拆又要浸,不過唔使用一次搞一次咁解
開頭我都以為煩,但用落又ok 喎
而家想試下用Aerochinno 3 點拉花
我見人做到自己拉唔到
唔知問題响邊
拆咗攪拌器果個彈弓,再過壼會好d
得閒會打泡
唔得閒就直接倒,又可以飲到凍啡
有冇人試過illy 果隻?評論如何?
巴打們, 有野想請教

我想入坑買機, 因為會飲有牛奶既咖啡係唔係應該揀 Lattissima? 定買部Mini + Aeroccino3 好?

如果買 Lattissima, 係唔係要買 Touch? 定直接上 Pro? (兩隻分別除左奶壼大細仲有D 咩?)
另外我見外國買平好多, 香港做唔做到保養?

Thanks
今日收工去ifc買capsule終於有姐姐聊我飲咖啡
入咩貨
早排朋友送咗部Lattissima One
而家心思思想換Creatista Plus
覺得其實去門市試味都冇咩用
我少飲齋啡
多數加奶
根本唔同牌子已經好影響個味道
門市試完好飲
番到屋企一用二隻奶就發現完全唔撚係嗰回事
我就加左奶後覺得隻隻味好似冇乜分別SOSAD...但我又唔飲BLACK...
如果你要拉花嘅話點都過一過壼,同埋冇理由用成個壼dun 幾下,電子野唔敢亂嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞