[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
個傻佬唔入黎又靜返
佢啲store位置係咪全部跟Apple
行過又唔覺有做promotion
應該唔係,Musea咪無apple
仲有hyson同沙田都冇nespresso
撞幾間講到全部跟係咩料
呢期有咩新味好介紹
想問如果用lastissima touch
啲奶泡係咪稀得濟拉唔到花,係咪要買返個奶泡機
新手岩岩入坑 買左個環遊世界Set 但入面啲啡好似隻隻差不多咁嘅?到底用機沖會唔會飲到咩花香味呀 果味?
定係我飲唔出,有無巴打可以分享下點飲入面啲味?
有冇打奶..?一打奶/加糖就真係隻隻差唔多味...

我都係呢個疑問,但我唔飲BLACK...
無奶 除左Starfuck cap叫深烘啲之外 其他好似差不多咁
加奶就試吓napoli 超重烘焙
新手想問下nespresso既機係咪淨係用到佢自己出既capsule 架咋?

另外想買部細細地玩下 請問邊度買最抵?
寫nespresso compatible既capsule都得
細細地玩買最平就得,部部其實沖出來一樣
最平嗰部係支那貨,要買歐洲貨最平就係pixie
其實你無問題,nespresso 主要都係啲commercial 豆,表現上面都係深淺濃度,餅乾味,堅果味依一類比較易分辨既味道

至於果花香依類呢,除左某啲特別版你好難飲得出
是否手沖的咖啡味道會廣啲?
新飲 要飲得出個分別
一定要black coffee 加expresso size
實有d 人想大杯d 用lungo
咁樣分唔出的

Travel around the world
無記錯有dharkan 同rosabaya (而家無左 定唔知改左名)
呢兩隻對比 比較大分別
後者哥倫比亞豆花香味濃d
Fruity d
對比咁飲就易分
Side by side 你睇埋佢description 可能想像到,但講真啲characters 真係弱,但4蚊粒無得要求更多。
有冇人知
全部都拉唔到
淨係水蒸氣個部打出黎既先打到
有冇巴打知nespresso沖出嚟啲咖啡係咪都可以整到400次咖啡㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞