[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
嬲得滯打錯字,food label 先啱
Food label 無寫既至少99.9%既成份都係咖啡粉,你估支那人咁呃呃tum tum咩
靚唔靚豆就唔敢包 我直覺就多數commercial 豆唔會靚得去邊。
本着認識咖啡,欣賞咖啡,不因市場有方便快速產品而放棄要求。
知識貴乎於交流,與其事事相爭,不如專心鑽研。
你喜歡用粗語穢語是你個人修養,不會與你爭一日長短。
死撚開啦
咁你認自己屈nespresso 未?
明明自己搵嘢嘈,話nespresso 化學
一係睇食物標籤,再唔信既自己剪開個capsule睇
兩樣都唔做就屈屈屈,咁樣叫研究學問?我屌你老母呀!
我的選擇並不會受方便而受牽引,Nespresso 從來未試過,但膠囊內2-3g東西代表咖啡,心領。
我屌你老母呀,無人講過nespresso 代表咖啡 你咪撚spin

你係咪講過nespresso 化學啊食屎狗?
咁你入黎做乜鳩盲撚唔識睇post名?
佢話nespresso cheap 呀難飲呀其實無人會同佢嘈,根本依啲係個人睇法,咪當聽多個意見

屌佢老母喺度一味屈,又話化學又剩,仲串到話如果超過15-20%就當咖啡

好喇,到話佢知係100%咖啡粉,佢就腦癌發作話唔表代係咖啡
佢個 logic 好好笑。如果照佢咁講膠囊內2-3g嘅『東西』唔代表咖啡咁要幾多 gram 先可以叫做咖啡
仲要唔做功課就引戰,入邊6g粉呀
你老母都從來冇選擇生你
佢一定係好唔妥你,教到你條撚屌錯唔撚認
同埋想補多句其實 capsule 同手沖都只不過係 prepare 咖啡嘅一種方式,而事實上 capsule 嘅質素唔見得一定比手沖差(但係當然好睇你本身用咩 capsule 同埋部機)。同時而家都有唔少公司或者咖啡店會出精品 capsule,如果 capsule 沖出來嘅咖啡一定難飲嘅話唔通佢哋會做壞自己個招牌?其實如果啲人冇飲過 capsule 就走去 cricitise 其實係相當無知
正因標題為Capsule/Nespresso, 為真正的咖啡說一些話。
正如出前一丁、公仔麵,支裝或樽裝假Wasabi當作種植出來山葵我不屑一顧。
Yes,依家仲有reuse capsule,唔通我tamp gesha 落去又係垃圾?

我真係屌佢老母
說好的化學呢?證據啊柒頭皮
同埋如果果位仁兄真係『本着認識咖啡,欣賞咖啡』嘅心態嘅話佢大可以試咗 capsule 之後先作定論。無人話飲 capsule 咖啡就係代表要『放棄要求』。。。
何謂『真正的咖啡』?啱啱我哋先講完 capsule 入邊全部都係咖啡粉,何解佢唔係『真正的咖啡』?
block左個人算啦
個主題都寫明係nespresso啦,你唔認同佢係咖啡ge咁咪唔好入post討論lo
你咁清高咪當我地呢班人自己係度圍爐打飛機
都無人需要你認同
我有啲興趣睇下佢仲想點兜
正如你老母比狗強姦完生左你個弱智,看得我們不屑一顧
大家唔駛為咗佢動氣
嘈到而家
粗口爛舌,睇吓邊隻狗同你個樣相似,認番佢做你老豆呀!契弟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞