[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
琴日買個陣好似教我拉花用2
咁多位有咩其他牌子咖啡推薦?
飲再濃野
想問下用creatista既巴打飲咖啡+奶會用幾多粒capsule
個jug我淨係倒到min都覺得太多奶
係咪要兩粒先夠
我都想知,加奶少過min 得唔得架
精神,不過淡左小小
佢講係話min同max中間

我估少過min可能會唔岩個蒸汽管長度?
有冇人覺得nespresso應該快d出隻Vietnam
邊度已經出咗?
冇 只不過覺得下次應該要出 越南咖啡豆咁出名
咖啡新手
啱啱入手左幾種capsule 就即刻試飲
有冇人飲過隻ciocattino
佢話係朱古力風味但我淨係飲到酸酸哋
係咪我入世未深飲唔出陣味
個三隻香味咖啡
淨係聞到香 唔會飲到
可以試下依間啲 capsules,之前買完佢哋個試用裝覺得唔錯

同埋想問下香港有邊幾間 coffee shops 有賣靚 capsule?(淨係知 Coffee Academics 有)
想問下巴打們 如果mini機點回復返原廠設定thx!
求救
有冇人知部機每似沖咖啡/水都會有d黑色一粒粒嘅沉澱物係代表發生咩事 點解決
咖啡渣?
每次沖完之後 打返開佢 放走粒野 再出一次水 之後再開合
(個tray 有水係正常)
打上去問 唔記得了
好似長禁大杯個制
係咁, 部機本身要熄左先
然後長按大杯(lungo) 秒
會見到盞燈快閃3一下就已reset了
好唔該2位巴打
Arpeggio! 紫色個隻
未飲過其他decaf所以冇得比較
自己覺得幾balanced crema又多
nordic black好一般
Decaf不如飲水
有時夜晚10點想飲一杯 唔飲decaf唔通通宵成晚唔瞓咩
Arpeggio decaf 唔講唔會知佢係decaf
其實我係會飲夜啡
但decaf係真係飲得出,我基本上對decaf零容忍
可能因為我十次有七次都會加奶 特別係夜啡 所以我就唔係好飲得出
Starbucks 除外 starbucks decaf is shit
((利申冇飲Starbucks半年 純粹講來比較下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞