[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
Illy??
英國Amazon Lattissima Touch EN560賣緊159. 99英磅 送埋黎香港都係千七頭
Black friday入手左citiz留名
放係屋企比老豆用
佢飲開即沖粉+奶大大杯
唔知教佢點沖好
沖一粒等於1 shot espresso
沖兩粒再加奶就等於平時出面飲的一杯
thank you
落奶係咪要鮮奶?
如果落淡奶係咪要加左熱水先
依個要等其他巴打解答喇

飲開都係加鮮奶/牛奶/燕麥奶
豆奶個人就覺得個味怪怪地咁
淡奶應該係茶記煲咖啡先會落
想問下 hktvmall買果堆Starbucks capsule有冇得recycle?
照比Nespresso回收
唔好丫
Nespresso 淨係回收到自己個d 鋁capsule
你放埋d 膠入去 只會阻住回收程序
鮮奶先好飲,淡奶太杰要用水溝淡espresso先沖
starbucks咪即係nespresso,recycle一樣咁做法
唔同
Nes 係回收鋁 唔係回收膠
都係nespresso廠生產,邊個話係膠?你見過未?
至少我係外國買個d 係膠
至少我喺英國同韓國買過都係鋁,你買既係舊版

依隻就係膠capsule
新版長條裝係nespresso出番
邊度有得賣呀?
好心你下次research左先啦
咁就請指教下
唔好就咁放低粒膠乜都唔講

我兩年前在英國買過舊款
新款就未買過喇 但係岩岩research完
Starbucks官網都係寫aluminum capsule

放埋reference圖出黎喇

指乜撚野教,你自己唔識google左先出聲?
擺低粒膠話唔回收膠,自己連件貨都未睇就出黎指點
7左唔係問題,7左仲咁串先搞笑,教你用google?
one奶壺冇得按掣清洗,用完後要自己即刻洗,touch有得按掣洗,洗完將個壺放入雪櫃,我就一星期先自己手洗一次,我初時都貪靚買左one,玩左一個月就頂唔順放左
好似係你7左,佢都冇話過唔回收膠,你認錯人
係wo,同個巴打講聲sorry先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞