[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
可以說Nespresso 膠囊咖啡或其他咖啡膠囊是有㗎啡味的化學物質液體,咁樣講是否會明白呢?
你平時沖完咖啡冇㩒多下lungo出清水洗機?
入面粉黎加,點會係液體啊on9
正確來講,膠囊內是乾性咖啡精化學品,利用水、100度水溫、壓力做出來的咖啡味液體。
其實你飲過未?識唔識分nespresso同Nescafe? 唔識又喺度亂派膠
真係好on9啊佢
根本咖啡粉黎,乜咖啡精化學品
來你老母 是你老母 的你老母
乜撚野咖啡精化學品? 你老母飲開三合一咖啡吖?
原本真係膠都費時俾你 但見你連nespresso capsule同雀巢三合一都唔撚識分真係
好耐冇人入黎看透世事踩膠囊咖啡 由佢啦 冇咁悶
人地都是照copy姐
粗口人人會說,祇是說了並不代表你對咖啡有認識,你咁喜歡膠囊咖啡,足以證明你真係唔識咖啡。
我冇話我淨係飲capsule咖啡, 係人都知呢個post嘅人飲得都係貪capsule返工前方便/新手我亦唔敢話我對咖啡認識非常深, 我只不過係相話你講嘅野真係好撚on9

Btw祇你老母含撚出番去啦
飲乜撚都要管人,都幾撚癲
主題都寫明capsule coffee/ nespresso
到人地飲手沖咖啡時,就會話你的豆不是好豆
咁大聲話nespresso 入邊係化學嘢,寫上social media 啦
我驚你俾人告到仆街咋
你可以話佢啲豆唔靚呀,唔好飲之類,佢個食品標籤寫明剩係有研磨啡啡粉你都屈佢化學,儲定錢俾律師費啦
Ching點知?

沖出黎見到?

我都成日好驚
仲有你派少啲膠啦,我飲左十幾年啡,全香港出名唔出名既啡店我都去過咁滯,差在未自己炒豆

我敢講nespresso 好飲過大部份非啡店既咖啡,甚至好過少部份所謂精品咖啡店

咁撚大口氣,你識幾多咖啡呀,出黎討論下?
佢夠膽話有15-20%咖啡豆份量,我當佢係咖啡。
真 咪撚理條on9仔 不過真係有d sad香港冇d coffee shop有靚嘅咖啡豆 變咗nespresso算係比較高質 講起真係好飲嘅expresso令我諗返起係意大利同澳洲飲嘅
屌你老味good label 得咖啡粉一個item咋,有其他嘢要寫架,法例黎架!
你自己睇啦盲閪!
喂 其實你唔撚飲capsule咖啡咪出返去囉 個post寫住capsule/nespresso你就咪留係度死雞撐飯蓋啦 我睇得出你都唔係好識咖啡就咪扮expert啦 我地呢度亦都冇人話過自己係expert
同意大利比都係可以接受既範圍內,兩個意大利工程師黎香港幫我公司整嘢,一日燒一條

問佢好飲咩,佢話 actually not bad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞