[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
我想問部機用礦泉水得唔得?怕唔怕整壞部機
礦泉水ok
去左Yoho一田無,得Nestle個款
Yoho 就買Nespresso 啦

Btw 2020年嘅pass幾時有得儲?

做咩咁睇唔開
logon, citysuper有
我自己hktv mall訂開
今日先開始用咖啡機,
Capsule係入完奶先入咖啡?

YOHO 果間裝修左佢啦
你邊間一田有?
沙田旺角都有,元朗自成一國唔計

岩岩旺角一田睇得一隻味揀
賣剩Decaf, 你都係去HKTVMall 訂啦,目測現貨CitySuper 最齊
Decaf 係最唔好飲?
無咖啡因唔提神

Citysuper最齊,八隻味有晒
篤左2盒Baileys味試下...
AEON 都有齊8款柒田失9敗

nespresso加左兩毫子一粒?
我有部essenza plus,佢話可以一個掣就沖Americano甚至係Americano XL,但我見D capsule最多都係Lungo size,試過一次用Lungo capsule沖Americano淡過鬼
想問下到底邊隻capsule先沖到Americano?
kazaar同dharkan平左3毫,其他都加晒價
不過kazaar就黎改名,dharkan三月停產,到時新野應該又加返
americano本身就係淡過鬼,試下自己改少清水量,同埋用9度以上既capsule
佢部機Americano個水量固定
我係奇怪佢有個咁嘅功能,但D capsule整出嚟唔好飲
開哂兩盒baileys味(原咪同mocha),一開封就成陣baileys味出哂黎,但飲落同普通咖啡差唔多

飲完痾篤尿都有陣baileys氣味...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞