[Capsule]有無Nespresso 用家(3)

1001 回覆
4 Like 7 Dislike
唔識品嚐, 鍾意大眾口味, 平時用lungo 加黑白淡奶, 如果想沖到好似starbucks個D味係咪要買打奶機??? 大家會推介邊隻capsule
要奶泡就買打奶機,可買nespresso或其他牌子
沖starbucks grande咁大杯要用兩粒capsule,想濃味可以試下scuro, napoli, appegio,應可秒殺starbucks啲貓尿
唔該晒巴打, 我本身有search過有人推ikea十幾蚊個支打奶器, 但係要自己加熱又覺得好煩, 可能都係會買nespresso個打奶機
上amazon uk搵milk frother有更多選擇
有冇推介?我見有個牌子叫VAVA,都好評
運費都幾甘下
買打奶機要諗清楚, 洗都有少少麻煩
而家電子pass要七日先睇到
我問個staff 咁如果到時我買完就儲夠印仔,係未都要等七日個電子pass update左先可以再去門市換禮物
佢話暫時收到既資訊係咁
回收capsule要分幾次都好煩
有冇人試過cupping room 新岀個2隻 compatible capsule ?
想問大家啲capsule擺到過期仲會唔會飲?
唔會咁快過期,兩年前既限量版都仲飲緊,就算過最佳日期一年味道都冇明顯分別
一日兩粒都要飲成年幾

美國已經出咗第二個印仔㗎啡了
新味Venezia同Napoli好冇飲
同埋有冇巴打知道2020 Pass要買邊隻capsules先吸得印?
唔係好吸引,睇黎可以唔洗儲
napoli勁香,做cuppaccino好好飲,但咖啡因有成109mg
只係現有嗰三隻味精咖啡改名,味道不變
thx巴打 聽日放工入貨先唔緊要啦我一日一shot only 提神要緊
買呢隻有冇得吸pass印?
新手想問香港邊到買capsule平? 都係d一般味唔洗limited
我仲打算double shot!!
不過我飲完照訓到
加埋venizia有印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞