投資銀行高層辭職,全職示威,好勁

271 回覆
2944 Like 7 Dislike
佢自己自卑姐
講咩好付岀大小啫
我淨係知道
巴打辭職投身運動
已經好respect佢
其他野有咩好比較啫
講得啱

所有人都要投身抗爭運動,我哋所有人都缺一不可!

Btw 我推行動post

9.29 10.1全球#GlobalAntiTotalitarianism &國殤全黑遊行/五區集會
大家個人行出來&文宣要做野

Twitter 戰線!!!將香港抗爭視野帶去有國際使命感既層次
將香港抗爭成為世人既共同任務!!
唔同既階層都走出黎最前線,代表市民唔係要解決乜鳩野房屋問題,而係全社會都堅持五大訴求同埋香港自治
9.29 求求你地幫手 入黎啦 推佢老母
https://lih.kg/1594744
咁又唔係咁講
多一個人就係多一個人
有D野係錢比唔上
個個都淨係出錢唔出力既 場運動都唔未必維持到咁耐
你見前線都不乏專業人士就知
佢地大可以每月捐一半人工出黎 然後拎個光環
但佢地都選舉親身上陣 證明佢地真心為左香港好
邊似D藍屍 得把口
呢個要推
RESPECT
好明顯係,你出黎做野未,如果連登仔做到呢個位肯99%人唔會好似佢咁
又係你阿 廢毛
大家唔好再自行分化,呢單可以俾政府同藍絲睇,抗爭者並唔係只有佢地口中所謂無文化,搵唔到錢的人。

大家唔好再爭論,槍口對外呀。
同意,要做到佢呢個境界真係唔易,人揀工
巴打辭職正職
仲有副業操盤
你同佢定
Respect
民主既作用係咩?=> 制度化地由公民去改變遊戲規則
簡單講,你認為現香港制度對一般人還是既得利益者有利?改了之後呢?

我既假設當然唔可能100%正確,而且我都相信長期黎講,民主對所有人都有利,因為個Pazzi會更大,但制度一變,短期內既得利益者係好有可能受影響( that's why 佢地叫既得利益者, Right?),而長期每個人都會死,所以人係偏向短期利益

當然每個人為社會付出都值得歌頌,但我地好多時更欣賞那些當自己利益與社會公義有衝突時,選擇公義的人
其實窮人個成本先係大啲囉好無
好難聽地講,人係的確有貴賤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞