投資銀行高層辭職,全職示威,好勁

271 回覆
2944 Like 7 Dislike
Here is a more detailed report by FT (https://www.ft.com/content/5fbe4ade-df93-11e9-9743-db5a370481bc )

Mr Ng does not appear to have hidden his support for the Hong Kong protests. In his capacity as convener of the Progressive Lawyers Group in Hong Kong, he has given several interviews to international news outlets in which he defended the protest movement.
坦白講 佢的確值得尊重 年薪幾百萬 大不了移民 但佢選擇留係度抗爭 明知依家白色恐怖都為公義發聲 唔係咁易 老細講好多人驚罷工都係驚無左份工姐
認同帶出民主 與 自由
都係我地香港人所渴望, 係必需品黎
respect
分化撚又出沒
支持手足
一個女仔日頭去做陪酒,夜晚返夜校。相反一個女大學生日頭返學,夜晚去做HG雖然大家都係做緊同一樣嘢
等班藍絲冇聲出
成日廢青前廢青後 又收錢又盛
機會成本
出嚟大把人請啦
你估佢驚咩
ibank月球人喎
年薪點止一般人做幾年野。。。
都係兄弟巴打手足
每一個犧牲既人都值得尊敬,不分輕重
唔係比其他人更偉大或者更值得歌頌
而係任何人為理想而放棄本身享受緊嘅生活就值得表揚
更何況呢位人兄佢既成本比一般人高幾多倍

另外多啲故事亦可以鼓勵更加多人出黎
分化撚唔洗急住沖出黎吠既
事實上係。你機會成本唔等於佢機會成本。當然可能你貢獻比例可能比佢大
經濟學
投行前高層“被離職”,大家一齊幫下法國巴黎銀行處理下手頭上嘅上市申請
https://lih.kg/1598371
唔怕攬炒就係佢呢種人,因為佢覺得有能力可以搵得返,學野啦,成班垃圾官
成日話年輕人無野輸, 所以唔怕企咁前
而家就係話比你聽有一部份有名有利既人一樣係唔怕輸企出嚟
respect
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞