投資銀行高層辭職,全職示威,好勁

271 回覆
2944 Like 7 Dislike
知唔知點解越窮嘅地方越多死士
用腦諗下先講嘢
佢個位置係好多中產人士既心理關口,好多呢類型人士就係為左份高收入既工而放棄為香港發聲,奮鬥。

佢唔係特別偉大,佢同其他抗爭者一樣,都係想出一份力。

不過佢係可以比好多同行人睇到一個訊息,就係香港玩完,你都唔使再有好工返。
金融勇武派
事實都係....你睇下啲狗先....
中環其實有好多有啲錢嘅人係藍絲. 佢哋只係望著自己同生意嘅得失, 完全逃避去諗時勢. 覺得示威者係仇富, 一班搵唔到錢嘅蠢人, 得登搞亂香港一拍兩散. 俾佢哋眼中嘅蠢人拖累, 班中環藍絲都不知幾唔憤氣.

而家有投行人企出嚟, 真係有啲一巴摑落班中環藍絲度嘅感覺.
Push
人人都有犧牲
犧牲幾大冇得比較
可能對你係微不足道但可能對佢影響好大
話俾你知人哋都可以做到咁
我哋平民更加冇借口唔出嚟
喺熱門度post埋 冇人推就瞓

[緊急呼籲]行動post 全部人幫我推
https://lih.kg/1600296
請受小弟
無錯,係更值得嘉許。
換轉頭諗,放棄金錢、地位去抗爭,係咪人人都做到?
痴撚線 想幫佢含
呢位巴打真心癲
以咁既資歴移民去邊個民主國家都得啦
Lm
連opportunity cost都唔知係乜嘢,你真係未讀過大學
推推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞