投資銀行高層辭職,全職示威,好勁

271 回覆
2944 Like 7 Dislike
不如學識欣賞人啦

所有人出黎對抗暴政係值得欣賞

呢位手足不計名利都企出黎為香港 呢種精神都好值得欣賞

公開表揚都不為過

用你呢種思想去諗 咁樣國難平價提供裝備、渣哥為示威者提供免費野食等等
係咪都要屌佢地?
Respect
呢個真
人地一年人工=佢成世辛辛苦苦賺既錢買層樓
都肯辭工出黎抗爭

佢地有咩野好講
Who?
連登仔冇錢冇高學歷高薪厚職,所以大可以豁出黎講咩攬炒。但呢個人兄犧牲自己既功名利祿去爭取訴求,先至值得我尊敬。
好撚型
Respect 唔係因為佢係有錢人點偉大點勁
而係佢願意為香港付出
就如我respect 所以手足
咪係
唔覺得人工高就等於犧牲更多
唔通學生付上十年自由代價走上前線都叫唔多?
(有為呢場運動付出既都值得尊重
又識多左野
Push.
咁講啦
爬得到呢d位其實已經係超然於政治之外
因為已經成為現有制度的既得利益者
有乜唔對路都絕對有能力移民
佢肯企出嚟證明佢真係好愛香港
嘩,經歷極豐富
Respect

香港精神
得閒就支持下內地手足!
退休解放軍呼籲101內地維權集結!
https://lih.kg/1595766
#StandWithChina
cls 月薪隨時高過3個司長加埋
佢年尾花紅都多過一般人年薪啦坦白講 佢大可以唔做任何野 繼續賺大錢享受高尚生活

分分鐘換轉係其他人 都未必選擇出黎
如果係我我都唔會啦 千萬年薪 社會既得利益者 點解要放棄依家有嘅野 冒坐十年嘅風險出黎發夢 為嘅係無形嘅自由?

我覺得唔應該用好勁黎話佢 但更多嘅係佢嘅背景令到成個運動更加突出左不分彼此 界別 社會地位都要出黎抗爭 爭取自由

而呢位高層巴打做嘅野 永遠都唔會係對家陣形出現 因為佢地利益至上 要有糧出先肯愛國
best of the best
咁都要分化,理得佢有錢定無錢,係同路人咪得囉
犧牲個人利益而投身運動都值得尊敬!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞