30幾歲人做左smile激光矯視 [你問我答]

1001 回覆
396 Like 56 Dislike
屌你老味
由我懂事嗰刻就戴緊眼鏡
依家勤力做運動發現真係唔撚柒想戴
剩係睇到樓主打D字都勃起哂
想問下尖沙咀係咪希瑪眼科中心?
基本上每隻眼都係1分鐘內既事情,我隻眼本身都敏感,驗眼時都係咁斬眼,手術前會落麻醉藥水同埋有舊野撐開你眼皮,基本上都無乜感覺同埋唔會斬到眼
之後要點樣護理?近視會唔會好快深返?
你講緊兩隻眼價錢?有無後遺症?
感覺上養和做矯視間野都係掛牌(個人感覺)
其次最重要係養和排期有d耐,上星期打去排檢查都要約到十月底,做手術十一月中

同埋我去呢間有三個朋友都去過,佢地做左幾年都無反彈,算係咁

巴打你都係做smile? 夜晚睇野點? 有無眩光?
本身
500近視, 200散光
檢查 到 做手術果日 用左幾耐
巴打係開刀果隻?
有無特別保養?
唔係掛牌
都係醫院d 眼科醫生
擴張搬左出去啫
緊係雙眼價錢, 應該無乜人做單眼掛
岩岩做完幾日,後遺症依家答你唔到
但日頭睇遠野就高清, 近野差dd
同埋夜晚怕光,望發光野有玄光
檢查完第二日就手術
應該好快回復?
入黎係想睇副核突太陽眼鏡圖
每年平均洗8000~10000左右配眼鏡...?
各有所好
4眼做開運動嘅就知眼鏡有幾撚柒鳩煩
無論帶咩眼鏡都好,個鼻有幾撚咁高都好
一流汗都一定跣,下下都要托

游水又一定要帶有度數既泳鏡,但有度數果d多數個款都好撚普通

講起都嬲
做lasik個陣smile應該未成熟,我記得當年搵資料都無乜smile
頭個年都會買D人工淚液滴下既,始終做完個排眼有D乾。不過之後無乜特別保養,到目前為止隻眼都無問題
廿幾歲做左(上年), 係旺角做, 超爽, 而家已經完全唔記得戴眼鏡咩感覺
驚恐怖個D真係完全唔洗驚, 我開頭好緊張, 個醫生係咁話:「仲有幾秒」就真係幾秒就搞掂
不過係真係有D乾, 同埋無眼鏡擋一擋UV我平時都會戴多左太陽眼鏡
依家仲有冇個優惠

頭三星級夜晚都睇燈 會有波波
而家無晒啦
不過我日頭都會長keep戴太陽眼鏡
養和排期耐 係人多問題
當然只係做左一次 對比唔到服務
不過我覺得滿意
最緊要差唔多價錢
我信養和既醫生

類似係咁
水銀面
鏡臂兩邊係金屬, 印撚住間野既英文名
柒到
有冇咩負作用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞