30幾歲人做左smile激光矯視 [你問我答]

1001 回覆
396 Like 56 Dislike
而家我上網睇最平好似嗰間叫諾貝爾
有冇巴打試過 有冇伏
同埋想問下
做完最好要抖幾耐先用返電子產品?
等幾耐先可以玩skydive同diving?
隔五年做打回原形?少數人下話?
正常個range 係
1千近視
5百散光都做到
不過角膜厚度因人而異,最好去做檢查
睇自己生活習慣
唔好貪平喇 始終都係手術同埋隻眼

醫生叫一星期內盡量小睇電子野,我番工無計,但盡量都睇廿分鐘望一望遠野比對眼休息下

激d嘅運動最好問番醫生情況

打回原形果d我身邊無識人係咁,我諗都係小數

仲有無夜晚炫光?唔舒服?
我睇youtube好似要用個架撐大對眼
果下會唔會好痛好辛苦
滴左麻藥 laser射眼都無感覺
撐大更加唔使驚
我做完之後就算係啱啱都冇怕光/夜晚炫光
約左養和做SMILE....希望做完冇眼乾
每年平均洗8000~10000左右配眼鏡

你用乜眼鏡咁貴
唔該晒巴打
我見嗰間諾貝爾 網上比較少人講 但係都有人做過 只係評語比較少
但係20000 smile 二人同行價 真係幾抵屌

因為打算四月去旅行玩呢啲 但又擔心而家去做到時玩唔到
你都白撚痴 個人咁陰謀論
我已經講咗點都好 我都係提醒一句
自己開心就好 都可以比你攻擊點樣提子

同埋我無需要做矯視 再者你爬文啦
我都話做相關行業 你都on撚9
有你哩種人唯恐天下不亂
有個欣字既 smlie
抽被
抽中
原本想搵張叔名
不過我覺得無乜所謂 又唔會話好好多
始終都係做得一次 又無案例比較
我肯撚定你1000%係打手
唔痛,落架前已經落左麻醉藥水
係呀,角膜仲未到好薄但散光已經勁深
我上年喺希瑪做成35000一隻,但就唔係傳統嗰隻手術,唔駛刮角膜,淨係滴啲嘢照燈,唔痛
其實cross linking唔會令你視力好返,係強化你個角膜,等佢唔好繼續變薄同惡化落去
我無後遺症
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞