30幾歲人做左smile激光矯視 [你問我答]

1001 回覆
396 Like 56 Dislike
帶左廿幾年眼鏡,帶過6-7年隱形眼鏡,依家就算帶one day con都會好快眼紅同乾上星期心血來潮終於都去撚左做smile

本身有諗過去旺角果間,但睇番舊post同discuss果邊都幾多負皮,亦有諗過去養和,傳統同smile都係同價,不過睇番養和間野都唔係醫院入面,覺得都係掛牌/外判,上網睇完一輪最後揀係尖沙咀做

去到驗眼d姑娘定唔知視光師幾後生,望落個個都樣靚皮膚白滑驗完見醫生話角膜夠厚夠做手術,開頭仲1516緊做唔做好,後尾諗番自己都三十幾歲人,每年平均洗8000~10000左右配眼鏡,帶con又好似到撚左年期咁,反正大多數人45~50歲隻對眼都會退化有老花,到時都要帶番眼鏡,最後諗左5分鐘果斷約時間做手術

做手術果日單拖去,成個過程大約個幾鐘,真正手術過程每隻眼打激光大約20秒,夾塊野出嚟大約40秒,兩邊眼加埋其實2分鐘都唔洗 (其餘時間都係坐係到等同望下d姑娘) 做完果下個視覺效果好似入撚左桑拿房咁,睇野有層霧咁,但都已經有6-7視力清晰,走果時姑娘送左副好撚肉酸既太陽眼鏡比我帶住走,一落到樓下就掉撚左

番到屋企滴左眼藥水訓左6個鐘頭之後,一打開眼睇野雖然都仲係有小小霧,但基本上睇野已經有8成清 睇遠野清d,但睇近野好似老花咁,要攞開一隻手距離先睇到,仲都會有d矇。

做完第二日後去見醫生,話傷口回復同視力都正常放假休息左兩三日,無乜睇電話電視電腦,依家隻眼都無乜霧同埋睇野都已經好清,但對光係會敏感左,望燈會有眩光(有d似散光咁) 特別係夜晚 所以依家基本上隨身都有副太陽眼鏡傍身,呢幾日夜晚都照帶問過醫生話黎緊呢兩三個月度數穩定後情況會改善d好d

簡單嚟講我認為係抵做

[行動]929細節出左了 唔該文宣 推爆佢
https://lih.kg/1587564
幾錢落樓 我800度 諗緊做唔做
老咗盲咗會唔會後悔
想問幾錢x2 想做好耐 完全唔痛?
間野網上標價就28.5k
我打去問佢話做緊優惠24.8k
比cash/eps 平5舊水,有朋友做過比佢電話會平多5舊水
23.8k落樓
求其上discuss 開個post大把人pm電話比你
好似話介紹人果個會有野送,但我無問係乜
邊間做,同幾多錢
過程太短,完全唔痛,打激光果part無感覺,有感覺既只係醫生臨尾要夾塊野出黎果下有小小感覺,但唔係痛,類似佢用枝箱頭筆hi你隻眼咁
唔特別開名,間野係尖沙咀漢口道, 中環都有
價錢多少
間野網上標價就28.5k
我打去問佢話做緊優惠24.8k
比cash/eps 平5舊水,有朋友做過比佢電話會平多5舊水
23.8k落樓
求其上discuss 開個post大把人pm電話比你
好似話介紹人果個會有野送,但我無問係乜
個感覺好似好核突...我對依啲好敏感,所以都1516
咁平4個月前做30k (計哂所有優惠)
帶左2x年眼鏡,30幾歲人先做果下先後悔,帶眼鏡幾咁麻煩係過來人先體會到
,咁幾錢
同一間?
我有個fd年幾前做 扣晒d優惠18k添
有興趣想做儲下錢先
上面答左
點解唔去養和做
我上個月做完
而家好番晒
做左激光矯視8年無後悔過
本身幾度
我係旺角做
係喎 thxxxx
有冇咩後遺症?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞