[檢討]關於蘋果live1227被私了嘅呀叔 希望大家可以保持冷靜有原則地私了

1842 回覆
2217 Like 759 Dislike
我睇法又同巴打你有少少唔同
我認為重點係在於樓主希望大家諗一諗何謂「私了」希望大家會保持理性 我就唔會純粹針對其中一句而去理解樓主所講既野 呢個係CCTVB慣常既報導手法
agger
樓主當自己神探
所以咪話你係講道理 但例子唔啱...
冇人支持寧願殺錯冇放過㗎

人哋負皮你 應該係因為覺得你未有fact check就話前線做錯
下次唔好啦
睇完, 屌你老味手足咁溫和.....
又冇斷手又冇斷腳,

打和啦SUPER
師兄 我諗大部分連登仔都係同前線企同一陣線 坦白講就算佢地殺左人我諗大家都唔會割 最多責任一整承擔
今日我最深刻嘅係發夢比班狗追到入邨 然後有個細路女見到成班黑衫人好驚 佢老母就同佢句黑衫示威者係唔會亂咁打人 我明白大家都極討厭黑社會 比佢地傷害嘅手足不計其數 但我希望大家心入面自己有把尺 我唔識講呢把尺嘅準則喺邊到 但希望大家出手前先平息自己怒火 冷靜先諗一諗係咪要出手 如果冷靜左落嚟覺得條友死有餘辜嘅 就請確保自己安全情況下將條友往死裏打
再者 請記住替天行道時記得留意在場環境 唔好為左幾個廢老而重蹈太子地鐵站嘅覆轍
兄弟爬山 絕不孤單
幾時變左撕連儂場唔打得 ? 一直都係話要安全情況下先打啫

但係有記者影住就最好懞好面先打啦
你冇見過啲市民跪低喊晒口求黑警唔好亂打人?
wtf平行時空?
洗唔洗去講聲sorry?/民間記者會講?
不完美 可接受 is ok
大家唔好比左膠垃圾分化
https://lih.kg/1586078
就係quote 你段野比左膠睇。叫佢地咪撚阻9住,戰鍵唔係前線收嗲
點解我地唔覺得核突?
依段野路線鮮明 有利思考 行返啱條路
黃絲唔包平民?
唔係撕一貼百咩, 打理連儂既做咩
撕扯可以剃頭噴墨
另外小心中伏 有人收錢挨打唔奇
其實大家成日講核彈都唔割呢
明唔明係咩意思
即係做左任何事都唔會割
包括打/殺/傷害咗對家嘅人,我地teamkill,同埋無辜既人

而家咁樣其實即係有條件割蓆囉
希望大家講核彈都唔割既時侯思考下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞