[檢討]關於蘋果live1227被私了嘅呀叔 希望大家可以保持冷靜有原則地私了

1842 回覆
2217 Like 759 Dislike
有啲頭腦混亂既人以為叫佢唔好(再)咁做(假設係自己友做既話),
就等於割,
你勇武得過烏克蘭,人地示威者都要訂個守則,唔通人地又係左膠
第日人地扮示威者做咩都得
相信元朗手足拎明白平時啲黑社會
點解藍絲會咁信任呢個極權政府?因為政府部門會互補 從來唔會認錯
所以檢討可以係贏左先講
方向正確 但時間點不太理想
光復香港
時代革命
兄弟爬山
我指國際觀感
國際一直認為會無差別攻擊嘅只有721同831
我認為私了揸玻璃樽嗰個阿伯冇問題
因為有曬片證明佢郁手先
但而家打背心阿伯嘅證據只係有人話佢有撕紙

而家人權法未過
我地仍然唔可以比仇恨沖昏頭腦
真唔好同狗做同一樣野
屌 好撚嬲
如果個呀伯真係無辜既
我以後唔撚再捐錢
相信元朗手足拎明白平時啲黑社會
點解藍絲會咁信任呢個極權政府?因為政府部門會互補 從來唔會認錯
所以檢討可以係贏左先講
方向正確 但時間點不太理想
光復香港
時代革命
兄弟爬山
做得好邊有唔出聲,....
有人郁手先,係唔打撚死佢既底線下咪無人割囉
成日神化"前線"唔會有錯既決定,三個月入面有幾多重覆既錯送左幾多個手足?"前線"個個都可能做到,聽日可能係你又或者我,所謂"前線"當中肯定有唔少老粗同十幾歲細路,比人講幾句就郁手真係難睇,個政府不知睇到幾開心,自己唔駛出手都有人幫手民眾打民眾,
係連登講都唔可以接受下意見,不斷藉口合理化,講幾句都比人話冷氣軍師又要block又剩,聽下人講都唔得咩,落到場做錯決定分分鐘累到隔離位手足走唔到而你又走甩架....班廢老得把口你打死佢都唔會傷到個政府一條毛又唔會報到721既仇,班老黑call馬就會唔止幾個手足傷啦...
少量既可接受

政治操作上
要打到對家既溫和派先嚇到對家唔亂咁黎
先可以挫到對家既銳氣
撕紙照打唔理了
口講唔割
而家割撚晒
同埋如果佢只係應該講左唔岩聽既說話而無郁過手既話就私鳥,咁同問班狗跌左良心喺邊果單有咩分別...希望係我搞錯..
所以你咪係戇鳩仔囉
咁又唔使割 可能一時睇唔清姐 下次改進就ok
同意
到底做乜鳩 樓主淨係簡單講左一講由直播所見到既白背心廢老事件 想討論咩先叫做私了 然後就依家變罵戰POST 又話人割 又話人左膠 冷靜少少啦
如果你覺得咁樣叫割
你會唔會太撚天真?
反省兩隻字係咪未撚學過?
咪撚鳩up啦屌你老母
咁你有乜野證據證明可以私了背心阿伯先?
單憑有人大叫佢有份撕紙?
佢唔同玻璃樽阿伯咁有曬片做證據
你咁講會被人叫左膠 收皮啦
你認真? 咁不出手原則,以武制暴係咪廢咗
同意,值得推,我地既武力唔係亂黎!!!
我想講,成三個月時間差唔多四個月
如果前線係失控唔會而家先嚟失控
明明呢兩日勁多人出post屌大家以為有美民主法案就開始跌watt,又會今日突然咁神勇除咗自衛仲玩埋獅鳥?
(認同唔好再叫「獅鳥」,係自衛、係保衛!)

所以我覺得係劇本嘅機會好大。

咁多日嚟我哋呢邊有曬共識「人不犯我 我不犯人」,仲要一直最尊重記者救護,會唔會突然咁樣無差別放胡椒水攻擊啊?

明顯係對家想屈我哋前線武力過火、然後美國嗰邊要過法案就變得困難,呢啲咁明顯嘅劇本我都寫得出啦!

講咗成百日「核爆都唔割」,又會突然咁多譴責割蓆post㗎喎?

我相信大家明咩事,總之維持獨立思考唔好俾人帶到風向!

「不割蓆、不譴責、不篤灰」
「核爆都唔割」
「不完美、可接受、有待改善」
記住以上原則

我知道亦相信前線唔會無緣無故無證據就亂用武力,希望大家都相信我所相信嘅。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞