[檢討]關於蘋果live1227被私了嘅呀叔 希望大家可以保持冷靜有原則地私了

1842 回覆
2217 Like 759 Dislike
我覺得呢個私了係衝動左
左膠logic

1. 先示威者死 再有藍屍死
2. 兩月前俾藍屍斬到見骨都好 今日都要等藍屍郁手先可以還手
3. 元朗+白衫+公仔佬+廢老都唔懷疑 要懷疑手足認錯人先
4. 要拍片影到藍屍郁手先 冇片就係無故打"途人"

點解佢地咁自私 一定要手足死先 滿足佢地搶道德高地?
所以咪主流民意反警
所以咪有外國stand with hk
所以咪有人權法案

你要同藍絲警察比較無問題
不過要預上面三樣野都會慢慢無晒囉
其實我好唔明個個人話冷處理冷處理,人地對家一定執住黎講。不過尊重前線決定,我覺得真係要肯定係果個人先好郁手。
個撚個開post怪手足
又呢樣又個樣
屌你老母啦
我地人多佢緊係唔惡啦
大撚把藍絲比人圍嗌埋光復香港啦
就係元朗啲老黑呀
比佢走撚左下次人少咪我地比人打
痴撚線又搵道德高地企
依家無底線架啦
咁你而家見到佢撕定佢有出刀 一句好似見過佢撕紙就打 連目睹撕紙再打都未算得上 我聽日出街覺得有個人似警察又可以打?? 如果佢撕紙/郁手然後手足開拖相信大家都冇意見甚至拍手叫好 唔喺割私了 但大家要有底線清晰思考咩情況下先私 唔好情緒上腦
我宣佈
連登已死
依樣都要評三評四
但係狗喲暴行就唔多講
日日就恥笑
咁而家係咪呀
BLOCK 你先啦係都,

低級挑撥
冷處理有撚用咩
黑警一路冷處理我地有唔記得佢做過咩?
前線做太盡後勤好難執
所以我地唔係黑警
我地係理性、道德、有底線、有自己修正能力嘅自由人
我地以武制暴,而唔係用暴力復仇
留名睇下幾時班冷氣軍師出街畀前線手足打死
就算撕牆係事實
共識係撕一貼百
當然佢係721主角嘅話成件事就唔同曬
咁....係咪應該覺得錯都唔好出聲先...
咁都叫好高既道德同底線
純粹講左句唔好跟黑警思維
唔係樓主話
係直播入面有人不斷重覆話見過佢撕紙
呢件事你覺得完全無疑點?
出胡椒水
有人講完撕紙就連人都唔俾走再加逼跪地
係咁多cam既情況下要人做咁既野?
我想用群眾智慧
去反省今次呢件事
如果下次有人大叫之前邊到邊到見過佢打人
跟住就借勢打個唔關事既
咁樣又合理?
上咗的士嗰陣
一陣胡椒水 好剌鼻
在場記者咁講

跟住有人拉返佢出嚟 (成條事好古怪)
做得好就唔出聲,
少少錯就大大聲屌
同D 政府高官一樣
你地係咪私了私到上哂腦?
冇人話要割只係勸諭要理性唔好衝動
成班係度亂屌人五毛左膠鬼....

講真殺幾個廢老可以贏到嘅話
我即刻捉一百幾十個返黎
但事實私了除咗爽對個局根本冇好處
我地唔係打緊國際輿論咩?
美帝人權法前玩咁激慱過唔到俾燒山燈中?
唔該冷靜d啦,對外我點都死攬
但對內做得唔好一定要檢討囉
有名你叫
點會出街
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞