[文學撚入]見到大家都話《願榮光》歌詞好正,對香港人文學修養擔心

393 回覆
615 Like 264 Dislike
老實講好難聽
唔知以為邊間教會巴打主動出黎要填詞
我覺得好connect 到人,所以都有出去唱

我都無話要改,但個個都叫我改到靚先好出post
文學其實更多講品格修養 講文化意涵 講人文價值
講到明文學撚入 巴打你都幾唔識得睇場合
最少都改一句試下 屌完作詞唔得 跟住話有其他人搞
人地改完唔岩你心意 你到時係唔係又出post屌多次?
Btw, Rthk果個文學放得開可以傾下首歌

Rthk有冇mon post
咁你就錯喇,你建議咗,如果係好既,大家都會接受。我哋爭取民主既道路上又怎可信逢一言堂呢?

再者,建議咗,大家用唔用係其次,最緊要有建設
https://zh.m.wiktionary.org/zh-hant/浅
異體字來
不過我認我懶 彈出來見無分別照用
不過點解個層次仲係捉錯字到?
小朋友知唔知考al 係無人會圈人錯字?無論中化中史定文學
此post 已完

提防六大害
https://lih.kg/1552553
大家試下改無妨,曲同詞都好有空間
多謝巴打 好清晰
評馬員要跑得快過隻馬?巴打係咪食催淚彈食到腦震盪?
ban完橋冇貨俾

又一件冷氣狗
因為你問有咩錯字 我咪答囉

話al唔捉錯字 你家陣係咪考緊al呀中文系讀完大學重用al打飛機
想聽日本個版本
巴打有冇link/keyword比我search
睇咗咁多頁都係冇咩營養嘅討論
榮光/ 號角聲
的確幾似教會字
其實文學唔洗一定要你想像得咁高深 有多種方向
但我唔支持依家改詞, 我都背熟左
係沒落呀,文學巴打
咁改邊到好?大文豪
衝出黎7完就好走啦,呢度冇光環俾你拎,呢首歌喺手足用心去創作,冇一首歌喺完美,但十分可以去接受。而你...用心去話人個樣那樣,屌你啦!兩個字你黎!
打粵拼錯字
喂阿哥...咁你覺得邊句唔好,可以點改善咁至得架?有批評係好,但唔係批完就算架嘛?

你成段野同大陸啲濕鳩飛機文有咩分別
依家唱熟左唔好改啦
我由頭到尾都無話改
我真係理解唔到呢個邏輯係咪要跑得快過隻馬先可以做評馬員?人地都係提出可以改善嘅地方 希望大家有良性討論 繼續提高呢場運動嘅質素 屌你個咀你係要咁撚串架咼
Btw 禁你老母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞