中大學生報選舉最黑暗一幕,請求巴打廣傳

286 回覆
16 Like 98 Dislike
螢係柒咗兼斷正 選委(報社現莊)落場放料俾佢哋唔放俾波餅 呢條罪(不公平選舉)係死罪
你話星火同波餅勾結 但係同選委落場係兩個層次
你可以話波餅冇政治道德 但螢係程序不公
Two wrongs do not make a right.

咁樓主好唔公平,只係放破餅D黑材料出黎,型D野就輕輕帶過
其實樓主係咪螢派黎反滲透破餅既人

樓主直程冇放螢畀人爆D料出嚟添 (我撳樓主第一條link係fail嘅)
星火張翼呢條煩膠聽講將D料整成幾百頁slides呈堂 簡單D可以揾中大代表會個page有判詞

如果咁睇樓主似乎係螢派過黎既雙重間諜,不過係失敗既雙重間諜

我又唔會話佢係雙重間諜 太誅心論
但係樓主要知道做過間諜爆完一次料 又改變自己立場 其他人點信你?

大爆料唔係我做嫁,係第個做,我由頭到尾都係爆呢單

有冇證據先? 同埋真係得兩個spy?
講真周前會長追擊瑩肯定係私怨
利申:代表

老實講 明眼人都睇得出有私怨
不過呢次證據確鑿 張翼咪一鑊煮死螢囉
其實可唔可以寫清楚啲發生咩事唧~

但有埋錄音喎,起碼呢單幾firm

我依啲冇跟開又知少少嘅, 其實睇完都唔知到底係咩事. 我剩係識有支莊選完之後俾人話用現莊資源踢走, 然後公說公有理婆說婆有理. 咁到底兩邊講過啲咩, 有冇有心人可以詳詳細細咁list出嚟呢…

A = 嫡系/左翼/傾莊傾返黎
B = 本土/撼莊

B 由8月開始計劃 當中有星火既人幫手
B 派咗兩個人去 A 做卧底

--- 選舉 ---

B 輸咗 爆大穫
原來 A 有個group 係幾年老鬼加選委幫佢地手
審案,判咗成立

--- 選舉無效 ---

卧底(樓主)出黎爆返 B 大獲
話原來 B 都有人幫

咁但係幫B嘅應該唔會係老鬼啦, 又係咩人呢?

樓主話係星火狗

即係學生報現莊幫手就唔得, 但係幹事會現莊幫手就冇問題? 好唔make sense喎…

最大鑊係有兩個係選委會委員, 向螢放料畀人cap咗圖, 選舉不公已經係死罪
連登會員大戰
螢既四個女莊員名單 (取自螢fb)

破餅個啲高質好多

其實何生你係未求愛不遂惱羞成怒咋

青政狗,不了
飛砂
求先做左個實驗, 我試改左某個所謂總編既號碼

1. 其實要改圖真係唔難
2. telegram 既底色根本好容易改, 無論係圖、字, 只要想入就一定入到

樓主有冇多啲資料?
求先做左個實驗, 我試改左某個所謂總編既號碼

1. 其實要改圖真係唔難
2. telegram 既底色根本好容易改, 無論係圖、字, 只要想入就一定入到

樓主有冇多啲資料?

名我知冇錯
佢地兩條友仔的確有改名
不過我想知d 名幾時 cap 準備得咁充足
成班垃圾
不過我想知d 名幾時 cap 準備得咁充足

睇番啲圖既printscreen time就係大約三月九號既凌晨cap既

我仲花左少少時間整理發生左咩事
1月28號樓主比人踢出左呢個gp

2月8號就自己離開左呢個gp

#CU1273係響大約2月20號爆出嚟

兩名選委分別響2月21號同25號比人判左有罪。

選舉就係2月22號完。

樓主就響2月25號開始cap screen

星火周會長就係2月27號交證供上去代會

有幾點我已經唔明白

1. 樓主明明一早已經知呢班友玩spying, 點解唔早啲爆? 去到2月20號果陣選舉已經剩番三日, 連爆螢既證據都係啱啱夠時間郁到遺委, 如果螢早啲爆破餅結果會好唔同。

2. 2月21號至25號一定係發生左有啲事先令樓主立場有根本既改變。如果純粹係因為義憤填腔, 根本唔需要四日先開始cap圖, 仲要cap足兩個禮拜咩都審完先出, 除非呢單野係關係到其他人, 樓主係因為其他人先想爆料。

3. 成份證供其實冇出現過周會長指示要錄音既字詞, 呢個依然係claims嚟, 樓主要比多少少證供

4. 由1月28號到2月20號樓主都唔響間諜個gp入面, 呢個我真係覺得好奇怪。既然係佢地踢你走, 你點解唔果秒就爆? 最起碼比螢有心理準備知道有鬼? 而你冇, 相反係等到螢收皮收到屍都冇埋先出聲, 究竟你既立場係咩?
收皮啦左膠
俾我cowsep睇到 你仆梗街
其實都無咩人想知 望下個投票率就知
自己收埋柒好啦仲擺上黎
自己收埋柒好啦仲擺上黎

屌你老母
自己收埋柒好啦仲擺上黎

Ching ho ball
d女全部唔得....選閪咩選....
兩邊都爭唔落
連d女都唔靚
睇唔出係幾有心機搞囉 咁基本既野都做唔到
兩邊都爭唔落
連d女都唔靚

on9 咁想睇女去lingu iedhk睇啦屌你老母
兩邊都爭唔落
連d女都唔靚

睇你個死款都係投畀柒禎架嗱 仆街死吖屌你老母
兩邊都爭唔落
連d女都唔靚

屌你老母
兩邊都爭唔落
連d女都唔靚

想認真Comment下都比狗吠
你自己慢慢推
唉...無奈
收皮啦左膠
兩邊都爭唔落
連d女都唔靚

想認真Comment下都比狗吠
你自己慢慢推
唉...無奈

屌你老母啦
選舉家下睇女呀?
戇撚鳩!收鳩皮啦
bvvvv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞