中大學生報選舉最黑暗一幕,請求巴打廣傳

286 回覆
16 Like 98 Dislike
其實可唔可以寫清楚啲發生咩事唧~

但有埋錄音喎,起碼呢單幾firm

我依啲冇跟開又知少少嘅, 其實睇完都唔知到底係咩事. 我剩係識有支莊選完之後俾人話用現莊資源踢走, 然後公說公有理婆說婆有理. 咁到底兩邊講過啲咩, 有冇有心人可以詳詳細細咁list出嚟呢…

A = 嫡系/左翼/傾莊傾返黎
B = 本土/撼莊

B 由8月開始計劃 當中有星火既人幫手
B 派咗兩個人去 A 做卧底

--- 選舉 ---

B 輸咗 爆大穫
原來 A 有個group 係幾年老鬼加選委幫佢地手
審案,判咗成立

--- 選舉無效 ---

卧底(樓主)出黎爆返 B 大獲
話原來 B 都有人幫

咁但係幫B嘅應該唔會係老鬼啦, 又係咩人呢?

幫 A 係報社老鬼
幫 B 係星火同其他本土老鬼

我依啲冇跟開又知少少嘅, 其實睇完都唔知到底係咩事. 我剩係識有支莊選完之後俾人話用現莊資源踢走, 然後公說公有理婆說婆有理. 咁到底兩邊講過啲咩, 有冇有心人可以詳詳細細咁list出嚟呢…

B = 本土/撼莊

--- 選舉 ---

B 輸咗 爆大穫
審案,判咗成立

話原來 B 都有人幫

樓主話係星火狗

即係學生報現莊幫手就唔得, 但係幹事會現莊幫手就冇問題? 好唔make sense喎…
聽講樓主同螢一條友出pool 所以爆大穫 堅唔堅

聽講你老母生你之前晚晚比狗屌

螢既四個女莊員名單 (取自螢fb)

嘩,不了
樓主唔係食得落啫

消息問題
其實最緊要係任寶泉同吳倪臻要收皮,無佢地支破駢會正常好多。

岩先出事都有正常既破駢莊員關心我,大家都唔好屈成支破駢,有錯既係個兩條仆街。

至於女個d根本任寶泉想做鳩我姐,haha

B = 本土/撼莊

--- 選舉 ---

B 輸咗 爆大穫
審案,判咗成立

話原來 B 都有人幫

樓主話係星火狗

即係學生報現莊幫手就唔得, 但係幹事會現莊幫手就冇問題? 好唔make sense喎…

我唔知破餅有冇話自己冇老鬼幫
螢有問題係因為佢地出咗個聲明話自己冇用上莊人力物力 之後比人告虛假陳述

如果破餅都有講就

岩先出事都有正常既破駢莊員關心我,大家都唔好屈成支破駢,有錯既係個兩條仆街。

咁其實安插間諜係全莊都知,定係得呢兩個人知?

等樓主覆囉

下,唔係掛,樓主唔係話佢睇唔過眼先再倒戈咩?竟然實情係咁

我話習近平屌左你老豆添
有證據先好講,唔需要人格謀殺樓主

嘩,不了
樓主唔係食得落啫

樓主,唔對路wor
利申 薄大
純好奇 唔好話我係星火狗

咁你有冇同螢出pool
冇既我收返 老母比狗屌 sor

好似漏左VP Hazel Fok
利申 薄大
純好奇 唔好話我係星火狗

滿口程序選舉公義既人都原來係咁不外如是
學生報流左佢算啦冇眼睇

嘩,不了
樓主唔係食得落啫

樓主,唔對路wor

btw 上上上樓好似差咁個
其實點解選個學生報要搞到house of cards咁誇呀…
睇左咁耐,小弟作為有份投票既人,當然理性行先,道理為實。
有幾樣野好值得交代內情
1.樓主倒戈兩次,自己都係一份子,因為睇唔過眼而倒戈講事實,但係當中除左派間諜一事,平常人係會不齒外,呢點我支持。另一樣就係有人叫樓主做野,樓主不滿,亦不滿周先生狙擊,但呢兩樣野要既證據更多先能夠證實,從而還樓主公道,但樓主無太多證據,只淪為私人恩怨感覺頗多。
2.段野好多人出現左,邊個係主持大局?而作為少少懷疑既係樓主挺身而出做間諜,其實做既時候有冇份策劃埋伏一事?樓主有證據係被主使,但點解唔個時就挺身而出呢?圖片唔多,從呢幾張睇係被主使,但實際上係點,難以判斷。
3.有D會員話自己咩派咩派既立場,又有D類似花生既言論,係咪真架呢?係咪有內情?好想了解更多

結論:兩次倒戈真係從理論上已經先輸,樓主要還公道,都係要證據多少少。

嘩,不了
樓主唔係食得落啫

樓主,唔對路wor

btw 上上上樓好似差咁個

呢個好似好西面,都係不了
喂屌唔好睇女啦,樓主呢?
呢張係螢比人響CU secret之後既status, 樓主都有呢張圖, 請留意紅框果句, 佢地好似其實係有承認有人幫手.......

我話習近平屌左你老豆添

我同意要證據架,所以岩先都提出一樣野就係source既問題,不過你鬧人有證據,你都無證據,會否矛盾?再次重申,你既言論好似知內情,如有請補助樓主不足,以正公道。
其實點解選個學生報要搞到house of cards咁誇呀…

我認為咁香港先有得救,係大學訓練好,唔係入世未深,下下比班老野食住上點夠班老屎忽鬥

我話習近平屌左你老豆添

我同意要證據架,所以岩先都提出一樣野就係source既問題,不過你鬧人有證據,你都無證據,會否矛盾?再次重申,你既言論好似知內情,如有請補助樓主不足,以正公道。

屌你個破餅狗露哂底咪係到扮中立啦
想笑撚死人咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞