中大學生報選舉最黑暗一幕,請求巴打廣傳

286 回覆
16 Like 98 Dislike
是咁的,話說中大學生報今年有兩支莊,一支叫「螢」、一支叫「破駢」,表面上撼莊好似好正常,但其實好黑暗,「破駢」為左嬴,放左兩個間諜係「螢」,之後仲爆料,爆晒d對話出黎,詳見可以睇呢條link:

[url]https://www.facebook.com/CUHKSecrets/posts/1111667865603994
[/url]

之後周竪峰不斷開火攻擊螢,表面上係公義,但實際上佢其實早就同破駢互相私通,希望打爆螢。詳見可以睇:
周會長教破駢點樣屈人係嫡系:
[url]https://www.youtube.com/watch?v=F3CTOTSQ6IU&t=8s
[/url]

簡單講,破駢犯左呢幾樣野:
1.派間諜到螢中收集情報並盜取內部訊息。
2.運用面書專頁操控網絡輿論。
3.勾結上屆幹事會星火並用公權力助選。
4.多番抹黑「螢」為左翼內閤。
5.瞞騙選民。

另外有個詳細版
[url]https://drive.google.com/file/d/0B7DegB9fIHbYRjd3MkJyaEk3T00/view?usp=sharing
[/url]
奇文共賞
算鳩數啦你地
你地選委都落埋場踢波抵你班友比人DQ啦
而家段錄音都好正常
如果有問題你告左上代表會啦

係你地咁撚柒有曬證據先比代表會裁定你地有罪姐
你唔出聲都無咁柒
派個spy潛伏半年都叫正常啊?
勾結幹事會用幹事會公共資源又叫正常?
代表會? 算吧啦?螢個上訴書大把代表睇都無睇過
不如大家真係睇下個google ppt 再評論啦好唔好

抵你柒 螢同縫係會議有同代表會委員傾案情
你地班撚屌為左無罪乜撚都up得出
話咩上莊從來無話自己要選舉中立
有段片只俾一邊 唔俾另一邊就話人無問
屌你啦 再賤d

抵你柒 螢同縫係會議有同代表會委員傾案情
你地班撚屌為左無罪乜撚都up得出
話咩上莊從來無話自己要選舉中立
有段片只俾一邊 唔俾另一邊就話人無問
屌你啦 再賤d

我有話過我支持螢咩,我係破駢派去螢既spy啊,你睇左ppt未啊,開口埋口就抵我柒。
開post條友係「螢」支持者
即係死左膠莊

滿口公義公平
自己選果時就陰招百出
抵你俾人dq
是咁的,話說中大學生報今年有兩支莊,一支叫「螢」、一支叫「破駢」,表面上撼莊好似好正常,但其實好黑暗,「破駢」為左嬴,放左兩個間諜係「螢」,之後仲爆料,爆晒d對話出黎,詳見可以睇呢條link:

https://www.facebook.com/CUHKSecrets/posts/1111667865603994

之後周竪峰不斷開火攻擊螢,表面上係公義,但實際上佢其實早就同破駢互相私通,希望打爆螢。詳見可以睇:
周會長教破駢點樣屈人係嫡系:
https://www.youtube.com/watch?v=F3CTOTSQ6IU&t=8s

簡單講,破駢犯左呢幾樣野:
1.派間諜到螢中收集情報並盜取內部訊息。
2.運用面書專頁操控網絡輿論。
3.勾結上屆幹事會星火並用公權力助選。
4.多番抹黑「螢」為左翼內閤。
5.瞞騙選民。

另外有個詳細版
https://drive.google.com/file/d/0B7DegB9fIHbYRjd3MkJyaEk3T00/view?usp=sharing
學校就係社會既縮影
佢地咁奸睇黎真係幾有從政既潛質
你個PowerPoint 話咩勾結選委 但係內容冇既
學校就係社會既縮影
佢地咁奸睇黎真係幾有從政既潛質

真係好恐怖,我開post只係為左贖罪,哈哈
收皮啦

岩岩改左名,佢地其實無勾結選委,只係勾結幹事會姐,同埋派spy係對面莊到半年姐。
其實好多人投票係純粹取決於偏好,覺得螢岩心水啲咪投囉,你估真係咁多理啲乜柒黑幕醜聞咩,根本大把人甚至唔在乎有冇學生報存在

岩岩改左名,佢地其實無勾結選委,只係勾結幹事會姐,同埋派spy係對面莊到半年姐。

講真 個5項罪名

1 間唔間碟只係政治道德
2 螢都有啦 個 選手指
3 就要查下 據我所知 候選莊可以經選委問幹事會借野 破餅洗乜犯規咁借
4 就算數啦 盲既都知一邊本土 一邊左膠啦
5 就同螢一樣 逐項審下睇下又冇啦

利申 議事論事
其實好多人投票係純粹取決於偏好,覺得螢岩心水啲咪投囉,你估真係咁多理啲乜柒黑幕醜聞咩,根本大把人甚至唔在乎有冇學生報存在

咪係 好似美國咁你估投票
真係會睇佢政綱呀醜聞咩
我係鐘意侵 佢做錯幾多野都係會投佢架
你諗下侵侵幾多衰野比民主黨爆出黎?
選手指有無故有意自造???
依家個問題係佢地勾又盛但咩都唔同選民講,點解破駢做咩都岩啊?
依家個問題係佢地勾又盛但咩都唔同選民講,點解破駢做咩都岩啊?

冇話破餅唔啱
不過政治就係咁
你一開始幫手做25都知架啦
其實你都清楚螢有咩黑暗野

如果頂唔順 搞埋呢單野唔好繼續留係個圈子玩啦
希望你仲有為香港改變既動力

因為你唔明大眾個心態
大眾對呢啲冇話題既野
係無咩興趣架
事情未發生係自己身上
理得你地兩邊邊個岩邊個唔岩
如果對方有性醜聞就唔同啦
仲唔個個關注 問人攞seed咩
睇開啲啦
世界大戰抹黑宇宙了, Can you feel?

冇話破餅唔啱
不過政治就係咁
你一開始幫手做25都知架啦
其實你都清楚螢有咩黑暗野

如果頂唔順 搞埋呢單野唔好繼續留係個圈子玩啦
希望你仲有為香港改變既動力

政治黑暗大家都知,但周會長繼續做正義之師,螢呢班on9就輸蠢,人生.......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞