[風水撚入] 香港風水邪局:孫中山紀念公園

966 回覆
2015 Like 63 Dislike
以前無論尖咀, 中環, 西九都有好多鹰, 咁點解而家唔見哂?係唔係人為?或者真係有個局响度?
屌你肯收皮未
一個兩個就話巧合啫
屌你老味佢整齊眼鼻頭身鱗片皮
仲要咁岩又係對準啲重點建築物
又咁岩係中資整喎
仲有咁撚大工程既野我地市民可以左右佢地既設計咩?
你整一兩隻都算啦
仆街
街成個香港都係喎
依家比人發現左啦大家咪討論囉
覺得風水差影響香港咪光復囉
大家都係討論階段啫
你撚知邊啲係真係風水野邊啲唔係?
總之見佢蛇頭蛇身就會型住係架啦
仲要咁撚多
推返上去
撒雀粟去公園引白鴿黎開餐得唔得
睇返祖利安條片有講呢3舊野咩料
Source?
紅磡林士石真係睇呢度先知.仲要無啦啦吊起佢真係勁恐怖
蛇最驚系乜? 系鷹 雀 凌霄閣!
大家諗方法點樣放返隻鷹上天
分分鐘係竊聽香港人d電話既儀器
諗起個個揸住個月經杯去倒果吓
食剩咗嘅麵包/米做嘅嘢/乾粟米(整爆谷果啲)都得

應該冇野可以做到
呼籲各位巴絲如果唔識唔好亂黎 如果唔係幫咗對家仲麻煩
相信有能力,有勇氣處理到嘅風水師少之又少
集中講建築我冇意見,講到西九填海、個公園本身、港珠澳橋結構有問題我就覺得認知上有問題喇
蘇民峰搞唔搞得掂
我忽然間記起
太平山盧吉道上隻石龜個龜頭無左
而會展外形就係一隻缺頭龜

呢件會唔會係用礁石代石龜頭既囚龍陣
一個鐘嗰段?

另外fb cap圖有提及寶蓮寺大鼎,我search 下

http://aukalun.blogspot.com/2013/06/blog-post_21.html?m=1
當年昂坪巴士站旁的空地上,有一個巨鼎,此鼎大有來頭,名叫「回歸寶鼎」。九七回歸時有兩大「寶物」,其一是中央贈送的金紫荊雕塑,安放於灣仔會展海旁,是內地遊客必定朝拜的景點,彰顯「收回香港一雪百年恥辱」的聖物。

另一件以香港各界人士名義鑄造的「回歸寶鼎」,卻冷冷清清,置於離島的昂坪山頭。此鼎於九七回歸前夕運抵香港,碼頭落貨時撞斷一足;華夏傳統,鼎乃神器,象徵國之威權。《易經》有云,鼎折足乃凶兆;故斷足之回歸寶鼎,立即遣返,重修後無聲無息,放於寶蓮寺門前。

又係仆街嘢
如果一個風水師有能力有勇氣處理, 你估佢想唔想咁揚?原因你懂的
DLLM睇到尾 fake鳩哂
問左出圖個位師傅,佢話我地平常人冇野做到

你地講個d方法全部冇用
今日係金鐘聽到鷹叫 會唔會都係好事黎
幫佢滑倒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞