[風水撚入] 香港風水邪局:孫中山紀念公園

966 回覆
2015 Like 63 Dislike
點解香港無記念毛爺爺公園
明白大家呢排嘅士氣經過831恐襲901大撤退之後好低落
我同大家一樣都係
但越係呢啲時候
我地就越要堅持下去,團結一致
唔好比林鄭見我地冇士氣而去捉多啲人

以下兩篇文章無論和理非,定係勇武,都應該入黎,打返枝強心針

希望可以幫到大家
記得share比身邊因近日事件而唔開心嘅朋友仔

[全部人同我入黎]《致眾表》望各位香港市民出自己的一份綿力
https://lih.kg/1532967

灰心喪志,是因為你看不見抗爭的前路
https://lih.kg/1533741
雖然支持佢 但真心覺得流流地
到底係因為你講完先覺得似定係真係呢
好撚不安
上網睇相都覺恐怖
無啦啦插幾條大柱
成個勢都唔夾
推 有冇人玩開ppt
等台仔一齊諗下,畢竟台灣好熟呢啲野
push
唔落水底點俾大船過
呢個好似最易實行
睇相都安已不
哩到邊到
紅磡?
再幫大家留意下啦 我覺得最大問題係個牌樓
同中正紀念堂如出一轍
郭嘉巴打講過 中共係竊國 中華民國係上承清朝道統 至今未滅
所以中共好驚 要擺個陣 對付中華民國
我覺得揀係西營盤 係因為中西區係孫中山最活躍嘅地區 小學係西營盤讀 中學係上環 大個係中環出沒
而且西營盤本身風水唔錯 依山而建 中聯辦都要落戶係附近
但中山公園改建之後就開始唔好

港珠澳大橋
依家香港周街都係蛇型建築 真心要搞搞
克警都唔驚,你驚餵雀
咁多蛇 唔通白頭鷹真係我地救主
風水撚救港
美國鷹
依舊野位於紅鸞道迴旋處
叫林士石
據說係一舊礁石
原址在紅磡灣(現已被填)
首先,礁石一海都係,點解政府要花咁大工程,搬舊野黎依家呢度?
如果你話要紀念填海工程,搬過黎就地擺響度唔得?
點解又要搭咁大個監牢咁既棚去吊起舊石?(如果睇地圖,你會發現連四面既高架道路規劃都成圍困之勢)
如果舊石係值得花咁多錢去包裝,想做成一個特色歷史景點,又點解要放在遊人不能涉足既馬路迴旋處?附近亦無任何介紹?
連心經簡林,都有唔少作為景點既宣傳,但依舊林士石,你想搜到個名已經好困難,政府網頁亦無提及。
大家如果見到實物既規模就會知舊野造價一定好高,佢搞咁大陣仗,但係又咁低調,如果真係風水陣,佢既重要性未必低過金紫荊。

ps同埋大家都知政府最興喺海邊搞風水野,而依舊石個位其實都好近紅磡海皮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞