[風水撚入] 香港風水邪局:孫中山紀念公園

966 回覆
2015 Like 63 Dislike
前幾日去咗musea,入面好奇怪,感覺好似啲好濕、雨林地方
一出咗musea室外,睇到一個蛇頭,明明日光日白都好唔舒服唔聚財
幫推
未爛未拆 咁樣入!
[制裁黨鐵] 低調跳閘方法 必定通關
https://lih.kg/1524993

寧可信其有
去拆啦
柴灣同清水灣而家都仲有好多
因為個公園地底係西隧,起唔到嘢所以整公園
要拆就拆對準政權既野啦迷信撚 同隨機破壞有乜分別
成日去,因為個景太無敵,但之前都覺個十字架街燈好樣衰。
你唔知點解都好,知唔知係邊個設計?
應該係連條橋都無必要去起
西隧呢段 cut & cover underground 直情改過設計maximize公園面積,本身係個唔錯嘅事例
係呀
唔係最重要,係機場要求同港口戰略地位
你要講風水都要分清楚因果,唔係淨係形容現況跟住誤導人
行運超人
不過老老實實,依個post講堆風水陣我都信大部分係邪陣。我純粹擔心有一日對家都玩迷信,應該都幾麻煩。我都係繼續追post算,打亂左個節奏講聲sorry。
上網search 好多嘢睇

推一推呢個
推多次
我都好信風水
但無可否認騙子太多搞到係其他人眼中係笑話
一命二運三風水 唔係鳩up

http://archive.am730.com.hk/column-236473

有蛇頭就要有蛇身。況且整條蛇是人工所造,並無天然氣勢可借,只好造假到底,做戲做全套,為蛇頭增添蛇身和機動力。故此,政府一意孤行興建高鐵,從邊界引蛇身來香港,更從地底高速冒出,偷襲維港。偷襲的對象,就是對岸的中山紀念公園。公園在信德中心對出海濱,中山銅像座向背水面山,背後正是西九大蛇,毒蛇噬背。

孫中山是國父,銅像必須後有靠山,例如山峰的腹部、紀念堂的巨牆,最少也要在後面有高聳樹林。若是小銅像,則位於花圃、溪流之中也可。香港海旁,風煞盛大,中山銅像卻是右手執帽,去冠革職,左手執大衣,兆示疲累,也無袍甲保護。

造像不吉利,環境更凶險。銅像旁邊,設立眾多高大十字架及石碑群,乍看就如西式墳場。公園牌子說明,園內的十字架是象徵孫中山的基督信仰。然而,孫中山並不標榜其基督信仰,而且十字架一個就夠,同時在一地豎立密麻麻白色十字架,除了墳場之外,又有何處?
中共的陰謀家,為何要用蛇妖來克制孫中山呢?須知孫中山在香港學習西醫,認識西方政治,組織革命黨,香港是民國思想之根源、革命發軔之祖庭。克制孫中山,就是克制台灣,也破壞香港的創新復興力量。

此陣主攻台灣,波及香港,比起大嶼山的心經簡林毒蛇陣,危害不大。然而台灣與香港是犄角之勢,唇亡齒寒。
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞