[風水撚入] 香港風水邪局:孫中山紀念公園

966 回覆
2015 Like 63 Dislike
推上去
唔知有無關係,中山公園其實好近中聯辦
你點知風水唔係因?同埋一直都係討論緊冇主導成份,我自己都唔太識風水,純粹FB見到再加上一直都有蛇型建築風水Post我先開,等有興趣巴打一齊傾。
風水一係信一係唔信,唔信就唔會誤導到,而信嘅大家都只係不停拋意見。有追Post都見到我開頭提議火魔,到之後都只係堅持餵雀,如果咁易誤導到就唔駛一日幾百個Post去叫人上街啦。
當係比班風水撚傾吓計都好吖,上面巴打Post嗰舊紅磡咩林士石,如果唔係呢個Post我真係一直都唔知。
依家發夢發到攰想試吓由第二啲嘢著手睇吓可以點幫香港,唔好一嚟就Bam人先好冇
人同化學嘢
即係示威者/popo/TG 啦
搞完之後就爆左928

所以我先覺得唔信風水果啲人基本上都係勞勞碌碌既打工仔
樓主個名
係 但其實風水有幾千年歷史 如果真係純粹迷信會唔會流傳到咁耐
[年經 / 八奇領域]共匪陰險風水陣
https://lih.kg/10841
>你點知風水唔係因?
冇興趣質疑你哋風水專業,講緊歷史同工程。我會留意有冇風水論述,同時睇下係點解做成,研究風水嘅會唔會睇埋其他嘢?
>唔好一嚟就Bam人先好冇
留意我冇話你哋風水錯 ,係指出指控問題,有啲人連公園、西隧、西九填海、海濱長廊幾時出現、點做成都未知就入風水數,又淨係識講港珠澳公路橋隧係風水,有冇留意其他嘢?係咪所有嘢得風水?
係⋯唔係話吹噓風水,但眼見以前有個Fd屋企離地有錢中產搞花店,屋企周圍風水陣一年轉一次擺位,住翔龍灣去英國讀書長期去旅行返香港做外資銀行IG只Post好西,從來唔缺錢身邊全部富二代
叫我賴大師得喇
坦白講我都係啱啱開始睇,歷史工程完全唔識,只知都係97後產物及大部分沿海建設,所以先引申到同中共擺風水陣有關呢個話題。同埋個人認為全部耗資數十億嘅嘢一來冇美感二來冇實用性三來似陣式覺得好反感。請問留意其他嘢係邊方面?
點解咁撚多話人迷信既分化撚出現?唔係講好左各有各做咩?人地做又唔係叫你做,可唔可以話呢d科學大晒撚係鬼係三毛?
個個師傅佢有做緊呀、入去fb問下佢睇下幫唔幫到手啦(樓主堆圖係個個師傅講解既)
自推
我覺得係類似厭勝嘅概念嚟
多謝巴打其實我只係想分享再討論,由唔同方面著手,大家都去到狗急跳牆嘅時候做到乜都應該做。明明標題已經好清晰,都仲會惹人話柄,唔知可以點
其實我唔信換走孫中山做雜總係有用,因為成個大陣係搞緊中山,若然要搞都只可搞住周邊先。
同埋重申多次,現時實際可行嘅只係餵吓雀,身壯力健嘅先好去散步視察,否則容易頭暈身慶
搞個陣唔係一定要拆野
放一啲唔適合嘅野 引多啲動物
或者搵符都係破陣嘅一種
唔好諗到一話拆陣 就係成個像拆左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞