[風水撚入] 香港風水邪局:孫中山紀念公園

966 回覆
2015 Like 63 Dislike
因為如果無啦啦有人話李嘉誠個慈山寺先係邪壇,叫人去破壞佢都一樣得。如果真係有風水,拆好既風水陣,其實一樣唔需要証據。

我唔明點解會有人只睇到迷信既威力,而睇唔到迷信既威脅。外人的確係分唔到邊個風水師講既先係真,迷信就係你無辦分佢係真定係假。你話幫到香港,都盡量唔好用風水方式講。

利申:我信依個世界好多野科學解釋唔到
你唔信咪出返去囉、一邊遊行勇武一遊信風水有咩問題???信風水就唔遊行得呀?
係人都知全香港最有錢個兩條友都係信風水信到仆街架啦,有邊個富豪唔信真係講黎聽下
其實係咪人地要全部人做同一樣先
唔係想引起罵戰
你唔信風水可以唔信 但係你唔可以助止人地信
正如有好多人唔信基督教 但你都唔會逼人入教啦
其實好多好既風水師都會照分享自己風水睇法,但如果去到個位有人唔信,佢最多都係叫你當故仔聽下。因為佢地都好清楚如果教你咩都唔理就信,其實係仲危險,佢寜願你信科學理性。

我好後期先加入依個post,本身我都係當故仔聽,我係睇得enjoy的。只係我見面對質疑時,某啲人既處理方法唔太好。
大部分有錢佬唔係靠風水發達,但發達之後都會整風水陣
古人話硫磺驅蛇?
識得幾個白手興家既有錢人
發達之前已經信風水命理
發達之後係越黎越信
因爲佢直接大火?
標題講明風水撚入就係唔想阻住有用Post,純粹學術交流唔鍾意可以唔睇,我只係想提出一啲可能可以救港嘅話題。
如果咁都係鬼我覺得你個留言仲鬼,搞政總你覺得易過搞公園?冇風險嘅?和勇不割呀你要衝我都唔會阻你啦!中共越怕嘅嘢越打壓我懷疑返你係鬼都仲得
認同如果比對家利用會有反效果,本來比較衝動覺得或魔法有用,但綜合完各位意見後我認為暫時可行嘅只有餵雀,藉自然界力量幫手,各位手足可以少啲手尾跟。
其實海旁個到既幾個蛇頭 加埋K11 musea d 草
感覺好似蛇鬥
本身冇為意,巴打講完之後我Search嚟睇哇屌真係想洗眼

Tune咗色都好恐怖

奇怪草外圍真係似蛇竇

內籠啲紋路好似蛇皮

扭扭紋

蛇蛋

成個海皮好恐怖
快,風水撚集會

利申:純學術交流
唔識 唔係國師粉絲
去過,特別寒
秋涼啫
入咗佢數先
我冇特別睇入面
睇完CLS 希望係自己諗太多
齊齊晒太陽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞