[重裝出陣] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (29)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
今日我係咪相認左個巴打
Connected
街坊裝人士路過
整三件頭?正
反正都係咁多布 整埋好過浪費
我自己覺得比較值得去呢幾間

原宿:
BerBerJin, Flamingo, Appollo, Step Ahead

高円寺:
Safari, Now or Never, Jacob's Ladder +, Rugged, Albatross

另外可以去埋:
Timeworn Clothing, Trophy General Store, Blue Blue Japan / Okura
黎梗會去東京 有冇啲Vintage鋪同鞋鋪推介下 咁多位大神有冇咩心水? Bespoke就應該唔諗住喇
我自己覺得比較值得去呢幾間

原宿:
BerBerJin, Flamingo, Apollo, Step Ahead

高円寺:
Safari, Now or Never, Jacob's Ladder +, Rugged, Albatross

另外可以去埋:
Timeworn Clothing, Trophy General Store, Blue Blue Japan / Okura
吉祥寺去井之頭公園嗰邊都有幾間
有無人聽日會著西裝出去
諗緊西唔西
求意見
著襪會唔會好啲?
會好啲 但我覺得loafer最好都係試上腳
巴打們平時會係邊買tie?
美領見
想問下我著下面呢對Yanko wingtip oxford係uk8.5
https://prologuehk.com/collections/special-discount-items/products/yanko-wingtip-oxford-dark-brown-boxcalf
咁我想買對vass f last係咪應該都係買uk 8.5還是要買大/小半碼? 或者香港邊到有vass可以試?
係邊度connected?
Prologue個碼會會比其他牌子細半碼,要試。
我有幾件長衫啦!有乜關係呢?
黎緊可能興新派唐裝短打
其實 vass都要睇last,啲碼都不太一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞