[重裝出陣] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (29)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
睇 page 1
你想做Zegna 邊隻布先?
或者點解想做zegna?
我想揀點知揀咗
其實睇左下面個post話$8800造到套Zegna,想比較下有無其它地方造Zegna會好啲,無就幫襯呢間
https://blogs-ch.tailor-m.com/brumell-zegna-tropical
Zegna最平也是最差的布就是tropical, 我做過一條褲,著了三四次後甚至起毛頭
咪貪平齋睇牌子就買
Thanks巴打
咁呢間Brummell Tailor手工/評價如何?有無巴打試過?
應該唔平?
都係果句,你信tailor m?
我無信Tailor-M,上Brummell Tailor FB見啲西裝好似唔錯咋
我無試過,又無上過去睇,所以唔評價
咁咪試下囉,等你report
之前係DB做套traveller 都ok
Berwick啲鞋望落高唔高質?
諗住買對黎結婚著一次算

呢對dark brown yanko著左年半,都有keep住上番wax,但個鞋面有好多呢啲小花痕,可以點解決?
岩岩去完日本買左boot black既保品,有冇咩技巧可以刷到mirror shine,好似一直都刷唔到mirror
咁都唔錯?!?不過都係果句 唔好貪平 平過dbbt咪撚搞我衣家著返d fused half canvassed覺得好唔聚財
Tropical 真係幾差下
做vbc 冇咁嬲

今年新季度zegna大書啲新花幾靚
特別有幾隻odd jacket 料
不過貴到離哂譜
手勢問題⋯⋯好難文字講wo巴打
淨著一次就鳩買都得啦,break in都無時間break完有乜好講究
咁Zegna Loro HS Scabal 都出左名平野無好 好野貴到離晒譜架啦
會拎你塊hardy minnis 去整
有無巴打可以介紹荃灣西裝鋪 其他地方都可以 開始返工要整套老西
去#1個堆
我的Minnis? 塊Linen?
師兄邊位呀?
你話預多俾自己最後讓俾我果個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞