[重裝出陣] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (29)

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
其實最好出全名因爲平時講瑞典網係指skoatiebolaget
之前係LH買左對TLB skolyx有對yanko light brown quarter brogue唔錯 質素係咪同TLB差唔多?
應該都係TLB 既手工野同造工會再多d,TLB呢個價位比到咁多手工details,其實都好有誠意
我記得年幾前你有話yanko要d 代理加價,但唔知點解呢間仲做到咁平
因為來貨貴左,實際幾多錢我唔方便講,佢地仲包運費,其實真係頂爛市咁賣。
Zonkey偏大
咁就要等佢到貨再睇睇
我見sf啲人話同341 fit差不多
筆直唔多大概想$900 3件恤衫有冇邊間無咁劣
網上買左對Silvano Lattanzi既boots做生日禮物 display貨有dd花同皮乾,要返去做下treatment

平得咁誇張?!
都係舊年11月尾,突然見到有sale,就唔洗諗咁買左對
感恩節? 咁我等下先
今日去左天倫加背帶鈕
早兩日打過去問 話收$50

今日去到 突然話$100
我話唔係wo 前兩日打黎話收$50
師父話呢啲鈕唔同阿 跟住收左$80

錢銀唔係問題
亦都明手工係無得計
但咁樣感覺唔太好
唔知係咪蝦我後生
自己帶鈕又點計?
咁佢又無講 可能會平啲
話說之前有Baird Mcnutt團 有無報告? 近期想買
行街都見到牛肉球影相
牛肉球
原來係你帶住一家大細
牛肉球巴打想問下你啲鞋會唔會有得上網買人在英國想買
唔係呀 我自己一個 ja 我怕羞無同你 say hi
牛肉粥成日在中環影相㗎!
釘六粒鈕,其實他們可能都係隨口噏價錢。
我通常都係自己釘,簡單事。
有相熟裁縫,尤其是原本做那條褲的裁縫,通常都會免費服務。
再唔係,街市改衫阿嬸都得,不過你要話比她知釘係邊。
岩岩見到依個網alden有size有無師兄係依個網買過? 同埋想問下下面兩對除左一對pre-order有咩分別。睇極都睇唔到除左第一條link啲相偏紅,不過我諗係光問題? 求解答

https://www.brogueshop.com/collections/alden/products/alden-x-brogue-clint-boot-1?variant=30259002671191

https://www.brogueshop.com/collections/alden-pre-orders/products/alden-x-brogue-straight-tip-ct-boot
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞