[Jump少有的邪道漫] 約定的夢幻島

1001 回覆
161 Like 9 Dislike
好開心呢個post愈黎愈多人

希望故事可以keep住水準

有人話變左質,但其實係jump連載得你都唔好預佢會sad end/黑暗etc.

人類會殺鬼 意味著有反轉嘅可能性

人做鬼嘅角色 鬼做人嘅角色 本末倒置嘅故事

初個畫到啲鬼咁 諗住佢都九成反派 點知最近兩隻洗得白對"鬼"既印象

立場反轉真係會好睇

雖然人應該唔會食鬼
可能有奴役鬼之類既情節?

Jump會有反人類漫畫咩
好似大部分都係人性本善 友情努力勝利跳起yeah喎

Death Note咪Jump囉

有人話變左質,但其實係jump連載得你都唔好預佢會sad end/黑暗etc.

初個畫到啲鬼咁 諗住佢都九成反派 點知最近兩隻洗得白對"鬼"既印象

立場反轉真係會好睇

雖然人應該唔會食鬼

除非係大牌野,如果唔係jump嘅邪道都好快收皮
所以夢幻島真係做得好好先仲keep到依家

立場反轉真係會好睇

雖然人應該唔會食鬼

除非係大牌野,如果唔係jump嘅邪道都好快收皮
所以夢幻島真係做得好好先仲keep到依家

一陣係披完邪道皮嘅王道就好笑
又睇完一集,等唔切下一集

艾瑪又奸笑
花都有伏筆
一開始都冇留意到
花都有伏筆
一開始都冇留意到

本身諗住啲鬼慣左用花插人,所以冇諗到有伏筆
總係形住朵花先係精華
主角學左點射箭,遲啲開戰就射花去插啲鬼
其實點解其他細路唔駛切耳仔,得雷同艾瑪要
係咪我睇漏野
係咪我睇漏野

係咪我睇漏野

有冇睇到雷點解要係咁問媽媽拎玩具/電子野
留名

艾瑪又奸笑

呢張個樣勁黑
係咪我睇漏野

有冇睇到雷點解要係咁問媽媽拎玩具/電子野

以為雷整得1個,見norman咁緊張
量產農場
最後果格究竟發生咩事
量產型隻手係會有標誌
會有新加入嘅同伴
仲有三個農場可以慢慢玩
量產農場

令成個故仔再黑暗多啲,好正
量產農場

好似我地人類養豬養雞咁
套野好反社會好痴線
量產農場

好似我地人類養豬養雞咁
套野好反社會好痴線

但係畫出黎既人就好純真, 我第一次睇個封面就覺得, 咩漫黎架, 一定悶死啦, 飄零燕咁款
早兩話有個 XXX都係敵人
XXX應該係人類
有預感人類應該比鬼更加殘暴同黑暗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞